*Nettavisen* Nyheter.

Må løse billett for snarvei på Majorstuen

Turgåere som benytter seg av t-baneundergangen på Majorstua må løse billett. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Innen utgangen av juni vil bydelsutvalget i Frogner ha beskjed om hvor det blir av den midlertidige gang- og sykkelbroen over Majorstuen stasjonsområde.

MAJORSTUEN: Da saken nylig var oppe i bydelsutvalget, gikk et enstemmig utvalg inn for å purre på Friluftsetaten og forlange rask tilbakemelding på når den planlagte midlertidige gang- og sykkelbroen skal settes over sporområdet. Når broen kommer opp vil den knytte sammen turvei B1 – Nils Houges turvei.

Del på Facebook

Må kjøpe billett

I dag er situasjonen at folk som skal gå turveien eller komme seg inn på Frigg-feltet sørfra, må passere stasjonsområdet ved undergangen under T-banen. Men da må man løse billett først. Friluftslivets og idrettens samarbeidsutvalg i Bydel Frogner, som har sendt saken til bydelsutvalget, er heller ikke fornøyde med at det ikke finnes noen trappetrinnfri forbindelse i undergangen.

Det var dette utvalget som fikk ideen om at t-baneområdet kunne arve én eller to av de midlertidige gang- og sykkelbroene over E18 ved Operabygget. Bydelsutvalget ga sin enstemmige tilslutning.

Stoppet opp

Men så stoppet hele saken opp, fremgår det av vedtaket Friluftslivets og idrettens samarbeidsutvalg fattet i begynnelsen av april.

”Saken ser ut til å ha stoppet opp i Friluftsetaten. Ettersom det nå haster svært med å finne en løsning da ovennevnte gangbroer snart skal rives, ber vi Byråden for miljø og samferdsel pålegge Friluftsetaten å prioritere saken.” lyder bønnen fra utvalget.

Et enstemmig bydelsutvalg har nå altså besluttet, etter forslag fra Høyre, å forlange svar i løpet av den nærmeste måneden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag