RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må lytte til flertallet


 
 

Nærmere 2000 personer har signert et opprop mot at utestedet Blå skal få redusert sin skjenketid utendørs med to timer, fra midnatt til klokka 22. De står steilt mot et enkelt borettslag, som hevder seg plaget av støy. Det blir en urimelig situasjon på mange måter.

Selvsagt skal man slippe unna sterk støy nattestid, selv om man bor i byen, men samtidig er nettopp det faktum at man har valgt å bosette seg i byen med på at tålegrensen må være noe høyere. Det handler om å lytte til flertallet, og i dette tilfellet er det relativt tydelig at flertallet ønsker at Blå skal få holde åpent utendørs til midnatt.

Dette er ikke urimelig av flere grunner. For det første var den opprinnelige årsaken til naboklagene, for et år siden, at musikken var for høy. Blå har senere kunnet bevise at lyden ikke overskrider det nivået bydelsoverlegen anbefaler.

Det har den senere tid også blitt klaget over at folk bråker når de står utenfor stedet. Dette er – dessverre for naboene – støy som ikke forsvinner ved å frata Blå skjenkebevilling to timer utendørs. Utestedet holder åpent til klokka 03 inne, og en følge av røykeloven vil det stadig stå mennesker utenfor stedet å snakke, mens de tar seg en blås. Dette er uavhengig av om de får ha en halvliter i hånda eller ikke.

Som kjent er også sommersesongen i Norge relativt kort, og selv om Blå har mulighet for å ha uteservering også vinterstid, er dette neppe noe de benytter seg av. All erfaring fra tidligere vintre tilsier det samme.

Blå er først og fremst en kulturinstitusjon, og mange er de artistene som har fått spilletid her, som ikke har blitt tilgodesett med liknende andre steder i byen. At dette er takket være to timer lenger skjenkebevilling utendørs er nok en sannhet i ytterste konsekvens, men det er likevel en tanke verdt å tenke.

Pengene fra uteserveringa har blant annet finansiert ungdomskonserter, der Blå ikke har inntekter, heller tvert i mot. En rekke andre smale arrangementer, hvor pengene heller går ut enn inn, kan også takke godt salg utendørs i sommermånedene for sin tilblivelse. Det er synd om disse forsvinner, både for kulturbyen Oslo, og for de mange naboer som setter pris på nettopp slike arrangmenter.

Det faktum at man har valgt å bosette seg i byen gjør at tålegrensen må være noe høyere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere