RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må raskt komme i gang med badeplassene


Strandklare: F.v. Anders Behring (SV), Liv Jorunn Eriksen (SV), Nina Bachke (Ap) og Anne Grethe Ellingsen (Ap) er godt fornøyd med det man har fått til på Nordstrand bad, og gleder seg over penger som nå ligger klare til å istandsette og videreføre badeplasser sør- over langs Bunnefjordens østside.
Strandklare: F.v. Anders Behring (SV), Liv Jorunn Eriksen (SV), Nina Bachke (Ap) og Anne Grethe Ellingsen (Ap) er godt fornøyd med det man har fått til på Nordstrand bad, og gleder seg over penger som nå ligger klare til å istandsette og videreføre badeplasser sør- over langs Bunnefjordens østside.
10 millioner statlige kroner skal brukes til opparbeiding av strandstrekninger. Noe skal brukes sørover fra Nordstrand bad. Håper byrådsavdelingen og Fri-luftsetaten raskt kan effektuere planer, sier lokale politikere.

Bunnefjorden: Nordstrands Blad har møtt fire lokale "røde" politikere på Nordstrand bad. De er svært så begeistret over at deres egen regjering har valgt å bruke 10 millioner til friluftstiltak i indre Oslofjord. Men nå må det reageres raskt, ikke gjøre ting for byråkratiske, sier Nina Bachke (Ap), Østensjø, Anders Behring (SV), Ekeberg, Anne Grethe Ellingsen (Ap), Ekeberg og Liv Jorunn Eriksen (SV), Hauketo. Det er gjort kartlegginger for flere år siden, så nå kan det bare plukkes fra skuffen, sier Behring. Det rimeligste er vel å utvide de områdene som allerede er etablert for friluftsformål, skyter Eriksen inn.

Men de fire er også enige om at det er viktig å få lokale innspill. De er godt fornøyd med hvordan samarbeidet mellom Friluftsetaten og Nordstrand Vel har resultert i et meget populært Nordstrand bad.

Et av de områdene det foreligger planer for og hvor det er gitt tilsagn om penger, er ca. 280 meter strandlinje mellom Nordstrand bad og Katten. 2 millioner kroner er avsatt her. Men planer tilsier et behov for et sted mellom 5 og 9 millioner avhengig av kloakkering. I en pressemelding fra Miljøverndepartementet heter det imidlertid at "her vil staten også kunne medvirke med egne midler til arealsikring". Konkrete tiltak på strekningen er bl.a. oppgradering av toalettanlegg og opparbeide nye bruksarealer.

Av andre lokale tiltak nevnes friluftsområder fra Fiskevollbukta til Ingierstrand og opparbeiding av ca. 600 meter kyststi på Ormøya og Malmøya.

Mye brukt

Anne Grethe Ellingsen, som er BU-kandidat på Nordstrand, er opptatt av at mange bruker strendene langs Bunnefjordens østside. Det er flott at det legges til rette for større bruk. Men vi har et problem - nemlig mangelen på parkeringsplasser, sier hun.

Vi må innse at det er dårlig med bilplasser, og må derfor finne andre kommunikasjonsalternativer.

Ellingsen nevner badebusser langs Mosseveien.

Et annet alternativ er å få badebåter som kan ha flere brygger å legge til ved. Det er ikke så mye som skal til for å få til en slik løsning.

Hun legger til at dette også kan være et alternativt transportsystem for dem som bor i nedre del av Nordstrandskråningen.

Øyene

De fire politikerne er også glade for at det nå kommer penger til opprusting av øyene.

Spesielt vi som har båt, vil ha stor glede av dette, sier Liv Jorunn Eriksen, kjent lokalpolitiker fra Søndre Nordstrand. Også Andreas Behring bruker gjerne båten sin til turer i Bunnefjorden.

Mest for pengene

10 millioner kroner høres ut til å være en betydelig sum, men når man ser hva gamle planer er kostnadsberegnet til, er det om å gjøre å bruke fornuft.

De fire "badegjestene" vi møtte på Nordstrand bad er enige om at midlene må brukes slik at flest mulig får glede av dem. Her kan lokale innspill være verdifulle, men ting bør altså skje raskt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere