*Nettavisen* Nyheter.

Må reise kollektivt på grunn av kork

Øverst fra venstre, med klokka: Inger Femtegjeld, Jon Morten Tveita, Victor André Holtmann og Ossama Atif. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Victor André Holtmann (16) fra Karlsrud har gitt avkall på bilskyss og tar nå bussen.

Victor


KARLSRUD: Ved Eidsvolls plass venter Victor André Holtmann (16) på å ta 74-bussen hjem til Karlsrud.– Har du blitt påvirket av trafikkaoset denne vinteren?

– Jeg har ikke tenkt så mye på at det går sakte, men jeg blir påvirket av det. Jeg pleide nemlig å sitte på med moren min når hun skulle kjøre til jobb. Men nå har hun begynt å kjøre så tidlig på grunn av trafikken i sentrum, at jeg må ta bussen, forteller Holtmann.

Også to kompiser som har pleid å sitte på med Holtmanns mamma, har måtte bli kollektivbrukere inntil videre. De tar banen forteller han.

– Har det blitt mer hektisk om morgenen?

– Jeg må opp et kvarter tidligere. Og så var det jo behagelig å bli kjørt da, sier Holtmann som synes det er bedre med buss enn bane.

Vi spurte flere om det samme: Har trafikkaoset i Oslo skapt problemer for deg i vinter?

Inger Femtegjeld, Lambertseter:

inger

– Jeg er flittig bruker av T-banen, men den skulle hatt langt hyppigere avganger. Den er stappfull og ofte får jeg ikke sitte.

Ossama Atif, Bjørndal:

fireifarta

– Jeg tar bare 74-bussen noen ganger og da har jeg opplevd at det står kø av busser fast utenfor Hotel Opera. T-banen er best. Jeg tar T-banen fra Mortensrud og den fungerer veldig bra, jeg kommer frem når jeg skal.

Jon Morten Tveita, Lambertseter:

firefiarta

– Det har vært perioder hvor bussen (4E) har kommet så sent at jeg har gått for å ta T-banen. Da blir det til at man kommer sent på jobb. Jeg synes det går i perioder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.