RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må rive uteservering


Eier Jan Einar Skaug (t.h) og daglig leder Øivind Løvereide fortviler etter avstemmingen i byuviklingskomiteen. 
Foto: André Jerman
Eier Jan Einar Skaug (t.h) og daglig leder Øivind Løvereide fortviler etter avstemmingen i byuviklingskomiteen. Foto: André Jerman
Puben Forest & Brown i Niels Juels gate må rive den permanente uteservering sin, etter en merkelig avstemming byutviklingskomiteen.

Frogner: Det Jan Einar Skaug trodde skulle bli formaliteter, endte i det rene mareritt for pubeieren. Han hadde på forhånd av saksbehandlingen i byutviklingskomiteen fått klare signaler på at Høyre ville stemme for forslaget til Fremskrittspartiet i forbindelse med den permanente uteserveringen på Forest & Brown. Da Høyres Stian Berger Røsland gikk i mot sine egne partikollegaer i bydelsutvalget, og ikke stemte for forslaget, ble flere i forsamlingen overrasket.

Jeg forstår absolutt ikke bakgrunnen for at Røsland ikke ville stemme for, men det betyr at vi ikke fikk den siste stemmen som vi trengte, sier Skaug.


Dommedag 15. oktober

Tidligere i høst skrev Lokalavisen om den populære puben på Frogner som slet med kommunens regler for næringsdrift. Dessuten hadde en sint nabo klaget på uteserveringens størrelse, og Plan- og bygningsetaten ville derfor rive den, etter at de mente pubeieren hadde tatt seg til rett.

Puben er min store drøm og betyr mye for lokalbefolkningen. Vi tok alle forholdsregler og fulgte alle papirer og tillatelser da vi bygget ute på fortauet. Uten den innebygde uteserveringen risikerer jeg å måtte stenge hele stedet, og problemene startet på grunn av én vanskelig nabo, sa Skaug den gangen. Etter uttalige runder med advokater og etater, kom saken opp i bydelsutvalget. Der fremmet Frp forslag i favør av puben, og Høyre fulgte opp med signaler om at de støttet forslaget. Sjokket var dermed stort da de fikk fem av 11 stemmer, og dermed manglet én for at uteserveringen kunne blitt stående.

Røslands stemme, en Høyre-stemme jeg trodde var i boks, var den vi manglet og som gjør at vi muligens må sette kroken på døra. Jeg har snakket med advokaten min som sier at sjansene i andre instanser er minimale. Det betyr at vi mest sannsynlig må rive uteserveringen 15. oktober, sier den betuttede pubeieren.


Kjenner ikke puben

Stian Berger Røsland forteller Lokalavisen at det ikke var han som brøt ut, men resten av Høyre og Fremskrittspartiet.

Jeg fulgte byrådets innstilling om ikke å gi dispensasjon til den installasjonen som er der i dag, mens Høyre og Fremskrittspartiet brøt med innstillingen og stilte forslag om å beholde utesterveringen. Jeg kjenner slett ikke til puben, men av prinsipp mener jeg vi må passe på bebyggelse som dette i områder som Frogner, der de gamle gårdene er estetisk flotte og ikke bør ødelegges. Samtidig vil jeg si at jeg i tvilstilfeller som dette stemmer jeg solidarisk med byrådet. Jeg er i et byrådsparti og da er det sånn, sier Røsland. Han nevner at det er synd politikerne ikke har bedre tid, før de skal stemme i slike saker og at saksbunken ofte er veldig stor og derfor har de ikke tid til å sette seg ordentlig inn i sakene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere