RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må rydde opp i barnehagekaos


Flere av de ansatte ved Kjelsås skole barnehage har sluttet på grunn av samarbeidsproblemer med barnehagestyret. Foto: Kristin Tufte Haga
Flere av de ansatte ved Kjelsås skole barnehage har sluttet på grunn av samarbeidsproblemer med barnehagestyret. Foto: Kristin Tufte Haga
Flere foreldre ved Kjelsås skole barnehage fortviler. Da de kom tilbake til barnehagen etter ferien, var halvparten av barna og flere ansatte sluttet.

KJELSÅS: Foreldrene ved Kjelsås skole barnehage hørte ryktene om misnøye i barnehagen allerede før ferien, men det var først etter sommeren at de skjønte hvor ille det virkelig var.

Da hadde flere barn og ansatte i den ett år gamle kommunale barnehagen sluttet, ifølge flere kilder Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med.

Ifølge en mor skal bortimot halvparten av barna ha blitt tatt ut av barnehagen i løpet av sommeren.

– Tre av fire avdelinger er nå omtrent i oppløsning etter at kjernen av de ansatte har sluttet. Vi ser at alle disse utskiftningene har begynt å berøre barna våre, sier hun til Nordre Aker Budstikke.

Moren, som ikke ønsker å stå frem med navn, sier at barnehageflukten blant annet skyldes samarbeidsproblemer med styret i barnehagen.

Fra privat til kommunalt

Flere av de ansatte i Kjelsås barnehage kom fra den private barnehagen Tusseladden, som ble lagt ned i fjor etter strid med bydelen om offentlige tilskudd.

– Flere av dem som skulle slutte sa at det var litt uvant å jobbe for en kommunal barnehage, sier moren.

De ansatte melder blant annet om et svært rigid regelverk, og problemer med å få gjennom endringer.

Opprørte

Moren forteller videre at de ansatte er svært opprørte, og at de i utgangspunktet hadde ønsket å jobbe videre i barnehagen.

– Det er jo i utgangspunktet en flott barnehage, og samarbeidet mellom foreldrene og de ansatte har vært veldig bra, sier hun.

Informasjonsflyten fra styret til foreldrene er hun derimot på ingen måte fornøyd med. Dette gjelder blant annet når barnehagen ansetter nytt personale.

– De introduserer de nye ansatte på en måte som gjør både barn og voksne usikre, sier hun.

– Det er så uprofesjonelt at det er helt latterlig.

Kjenner seg ikke igjen

I forrige uke ble foreldrene innkalt til møte, etter at de hadde sendt flere sinte mail til styrelederen i barnehagen.

Styreleder kan ikke selv uttale seg i saken, men henviser videre til avdelingssjef Preben Winger i Nordre Akers bydelsadministrasjon.

Han bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke at noen av de ansatte har sluttet, og at uroen er knyttet til utskiftning av personell. At halvparten av barna skal ha forsvunnet er han derimot ukjent med.

– Vi er i en dialog med foreldrene og de ansatte, men det er ikke noen fare for at barnehagen skal stenge, sier Winger, som ikke ønsker å kommentere kritikken mot styret nærmere.

Foreldrene ved barnehagen er fornøyde med de foreslåtte tiltakene fra bydelen, og avventer nå situasjonen.

En av mødrene Nordre Aker Budstikke har snakket med, vurderer allikevel fortløpende å trekke sitt eget barn ut av barnehagen.

– Det eneste som får meg til å bli er en assistent jeg har veldig god tillit til. I tillegg har jo barnet mitt blitt veldig glad i flere av barna i barnehagen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere