RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må sende pasienter tilbake til sykehuset


Ammerudlunden er et av flere sykehjem som opplever problemer med manglende epikriser.
Ammerudlunden er et av flere sykehjem som opplever problemer med manglende epikriser. Foto: Arkivfoto
Sykehjem opplever stadig at pasienter kommer fra sykehuset uten epikrise. I enkelte tilfeller har dette vært så alvorlig at pasienter har blitt sendt tilbake til sykehuset.

AMMERUD/RØDTVET: Det var på bydelsutvalgsmøtet på Grorud at det kom frem at sykehjem i bydelen opplever at pasienter kommer uten epikrise (rapport etter sykehusopphold. anm. jour).

I våres skrev Lokalavisen om denne type problemer ved Stovnerskogen sykehjem. Da kunne vi også fortelle at Furuset sykehjem har opplevd det sammen. Også da var det bekymrete bydelspolitikere som påpekte problemene.

I Bydel Grorud er det Ammerudlunden sykehjem og Rødtvet sykehjem som har fortalt politikerne om disse problemene. I enkelte tilfeller har pasienter som har ankommet sykehjemmene måtte bli sendt tilbake til sykehuset de kom fra. Rett og slett fordi personell på sykehjemmet ikke har fått epikrisen hvor det står hva slags medisiner personen må ha.

Sender tilbake pasienter

Det var 12. mai i år at tilsynsutvalget ved sykehjemmene fikk opplyst at pasienter som oftest mangler epikrise.

– Ofte har pasienter vært såpass dårlige at de må sendes tilbake til sykehus. Hadde sykehjemmet hatt den informasjonen de skulle, så hadde de sluppet å returnere pasienter, sa Maren Rismyhr (Rødt) i bydelsutvalgsmøtet.
 

Når personell ved sykehjemmene ikke får informasjon om hvilke medisiner pasienten skal ha,og heller ikke får kontakt med sykehusene på telefon, er dette alvorlig.

- Dette er livstruende, sa Magne Gjelseth Stovner Frp) til Lokalavisen den gangen avisen skrev om Stovnerskogen sykehjem. Bydelspolitikerne i nabobydelen Grorud er også bekymret.

Det skal likevel være forskjell på sykehusene, der noen er flinke til å sende med medisinkart og epikrise, er andre dårlige.

Bydelsutvalget gikk enstemmig sammen om å be administrasjonen følge denne saken.

– Dette er en veldig alvorlig situasjon, kommenterte Rismyhr.

Tar saken videre

– Dette er en sak som har vært oppe mange ganger. At pasienter må sendes tilbake er utrolig dårlig, sier eldrebyråd, Sylvi Listhaug (Frp).

Listhaug skal ta opp problemene med administrerende direktør i Helse Sørøst, Bente Mikkelsen.

– Jeg skal i et møte med Helse Sørøst snart. Dette temaet må jeg ta opp slik at alt legges til rette for gode rutiner. Det er veldig alvorlig at pasienter kommer uten bakgrunnsinformasjon, sier byråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere