RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må sikre veien ved Bjørnholt skole

I mange år har det vært snakk om trafikksikkerhet i forbindelse med Slimeveien og Bjørnholt skole. Tiltak har vært gjort, men de fungerer dårlig.

Bjørndal: Etter påske kommer saken opp igjen i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand. For både skolen og miljø- og teknisk komité i bydelen ser at slik det er nå, er trafikksikkerheten for dårlig og de frykter ulykker.

Fungerer ikke

I forbindelse med bygging av Bjørnholt skole ble det diskutert hvordan man skulle sikre Slimeveien ved bussholdeplassen. Resultatet ble en undergang. Men det er ikke alltid teori og praksis stemmer overens. Resultatet ble i alle fall at elevene til og fra skolen syntes det var mye greier å bare krysse veien i stedet for å gå litt lenger og komme i den sikre undergangen.

Første sikringstiltak fungerte med andre ord ikke.

Gjentatte ganger ble det så mast om å få en annen form for sikring. Resultatet ble en midtskiller slik at elevene ikke kunne krysse veie. Men fungerte den? Nei da, elevene valgte igjen korteste vei, og går nå enten over veien nedenfor midtdeleren eller klatrer over.

Nye alternativer

Etter et møte mellom skolens rektor, Foreldrearbeidsutvalget, bydelens miljø- og teknisk komité og Holmlia politipost er det bedt om at midtdeleren forlenges, at hastigheten i Slimeveien senkes fra 40 til 30 km/t, at det kommer opp skilt om farlig kryss og at busstoppet i Slimeveien legges inne på skolens område.

FAU ønsker at midtdeleren fjernes.

Samferdselsetaten har på bakgrunn av henvendelsene de har fått, gjennomført en evaluering av eksisterende tiltak. De avveier midtdeler mot annen gangvei og sier at kryssing utenom undergangen er vesentlig redusert.

Bydelsutvalget skal ta stilling til hva de skal foreslå av tiltak på sitt møte 19. april. Administrasjonen understreker at det i de kommende årene vil bli en vesentlig større elevmengde på skolen, og mange av disse vil komme til og dra fra stedet med buss. Administrasjonen foreslår for BU å anbefale at bussholdeplassen legges inne på skoleområdet og at prøveperioden med midtdeler fortsetter og evalueres i løpet av 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere