*Nettavisen* Nyheter.

Må slippe inn barna

MEST FOR VOKSNE: Oslo kommune krever bedre tilgjengelighet for barn på Bislett bad. ARKIVFOTO: ANDREAS LINDBÆK

Oslo kommune forlanger at de private eierne av Bislet bad tilgjengeliggjør badet for barn.

BISLETT: Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) er sterkt misfornøyd med Olav Thon Gruppens forvaltning av Bislet Bad.

Barn er utestengt fra badet i 66 prosent av åpningstiden. Dette er ikke i henhold til forpliktelsene, men Sigurd Stray i Olav Thon gruppen lover ingen endringer.

Misnøye

Urbanist Erling Fossen var den første som påpekte hvor dårlig tilbudet er blitt for barn.

Senere skrev Lokalavisen om Per A.Risnes, pappaen til Billie, som var frustrert over det dårlige tilbudet. Bydelspolitikerne våre engasjerte seg i saken, og nå er det EBY som presser på for å få åpnet dørene også for barn, både på hverdager og i helger.

EBY skrev et brev til Olav Thon Gruppen i desember i fjor. Her skriver funksjonsleder Robert Myklebust at selskapet ikke oppfyller forpliktelsen til å drive Bislet Bad som et offentlig tilgjengelig badetilbud. EBY bad om at badet åpnes for barn i åpningstiden på lørdager, søndager og tre av ukedagene og at tilgjengeligheten for øvrig opprettholdes slik den er i dag. Det er over en måned siden brevet ble sendt.

Siden har det ikke blitt noe lettere for barn å få seg en dukkert på Bislett bad.

EBY er utålmodig

Vi er i dialog med Olav Thon Gruppen om barns tilgjengelighet, og har fått vite at de er i dialog med leietakeren som driver badet, sier kommunikasjonsrådgiver Lena Nesset i EBY.

Vi forutsetter at vi kommer til en løsning alle parter kan være fornøyd med.

Hvilke sanksjoner kan dere true med om forpliktelsene ikke oppfylles?

Vi tenker ikke slik ennå. Vi tror dialog skal føre en løsning som gir barn bedre tilgjengelighet.

Men dere er klare i deres krav til Olav Thon Gruppen?

Ja. Vi mener at det de har skissert ikke er i henhold til forpliktelsene om tilgjengelighet. Vi vil ha barns tilgjengelighet utvidet og vi har kommet med konkrete forslag, samtidig er vi åpne dersom eier kan komme med et annet forslag som fører oss til målet. Vi vil følge opp denne saken nøye. Vi har ikke satt noen tidsfrist for når dette må være i orden. Men vi vet at folk i nærmiljøet er opptatt av å få en bedre løsning. Og vi mener en løsning må være på plass i løpet av kort tid, sier Lena Nesset til Lokalavisen.

Sigurd Stray i Olav Thon Gruppen mener leietakeren Estatia, som driver Bislett Bad, har kommet kommunen i møte. Tilbudet til barn allerede er utvidet fra en til tre dager.

Vi tar alvorlig at kommunen mener noe annet. Vi diskuterer saken, men jeg kan ikke love at det kommer endringer, sier Stray.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag