RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må spare 40 mill.


I kveld må bydelsdirektør Jan Hagen gå på talerstolen i BU og fortelle at Søndre Nordstrand er pålagt å spare inn 40 millioner kroner i år.Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
I kveld må bydelsdirektør Jan Hagen gå på talerstolen i BU og fortelle at Søndre Nordstrand er pålagt å spare inn 40 millioner kroner i år.Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
Bydel Søndre Nordstrand arbeider med en økonomisk handlingsplan for å få ned overforbruket. Nå er innsparingskravet doblet til 40 millioner kroner i år.

 

SØNDRE NORDSTRAND: I bydelens vedtatte budsjett for 2010 ligger en innsparing på 20 millioner kroner. Men nå er innsparingskravet fordoblet til 40 millioner.

Forholdet har blitt presentert for bydelens lokalpolitikere, og ble også lagt frem i arbeidsutvalget sist uke. Nå blir den satt på kartet til kveldens møte.

– I bydelens presentasjoner synliggjøres igangsatte tiltak og risiko knyttet til tempo i det omstillingsarbeidet som gjennomføres, sier bydelsdirektør Jan Hagen.

– Som det fremkommer er det vesentligste av merforbruket knyttet til allerede innvilgete vedtak overfor enkeltbrukere. En betydelig del av utfordringene bydelen står ovenfor er derfor, selv med det store fokus og de stenge krav til aktivitetsreduksjon bydelen nå har innført, at det vil ta noe tid før forbruksnivået er redusert i vesentlig og nødvendig grad.

– Risiko er knyttet dels til å nå målet om saldering innen en viss tid og dels til at et for raskt tempo vil kunne medføre kortsiktige løsninger, som på noe sikt ikke vil stabilisere den økonomiske situasjonen i bydelen. Det er viktig at bydelen ved de omlegginger som nå gjøres, får en løsninger som gir en stabil salderingssituasjon, og som ikke medfører en situasjon på sikt der kostnadene igjen øker langt ut over bystyrets tildelingsnivå, sier Hagen.

– Tempo som er skissert har allerede en høy risiko knyttet til nettopp disse forholdene. Skulle forventet tempo øke ytterligere, vil denne risikoen øke betraktelig og uheldige virkninger både på kort og lang sikt vil kunne oppstå.

Uforståelig

– Det er helt uforståelig at byrådet kan komme med et slikt innsparingskrav nå, sier Ola Mannsåker, gruppeleder for Arbeiderpartiet i bydelsutvalget.

– Vi har vedtatt et budsjett for 2010 som viser en realistisk innsparingsplan. Det ga ikke rom for noen justeringer for det er ikke mer penger å ta av. Nå skal vi altså spare inn det dobbelte av det både vi politikere og bydelsdirektøren mener er mulig. Det synes mildt sagt vanskelig om ikke umulig.

Saken blir altså tatt opp på BU-møtet i kveld, og så vil administrasjonen legge frem en sak for BU 22. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere