RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må spare penger

Bydel Grorud må spare inn penger. Masse penger.

BYDEL GRORUD: Det ser ut til at budsjettet er dårligere enn det bydelsadministrasjonen i Bydel Grorud hadde antatt da budsjettet for 2010 ble vedtatt i fjor.

Etaten for eldre og sosiale tjenester i Oslo legger fram et underskudd på 20 millioner kroner for bydelen, mens bydelsdirektør Helge Jagman estimerer et merforbruk på åtte millioner kroner, og da må tøylene strammes.

– Vil ha mer schwung

Både sykehjemsplasser og barnevernet er dyrt for bydelen.

– Alle som ikke får sykehjemsplass må klage. Om alle som får avslag klare kan det kanskje bli litt mer schwung på dette. Alle skal få sykehjemsplass, kommenterte Wenche Hansgaard (Ap) på bydelsutvalgsmøtet forrige uke.

Hansgaard har tidligere sagt at det er altfor lite penger i kassen til sykehjemsplasser, og mener at kommunen må spa fram mer penger til bydelene.

Skal legge fram sparetiltak

– I 2008 og 2009 levde vi litt på oppsparte midler. Om vi klarer å spare inn penger og dempe aktivitetsnivået i bydelen så kan vi klare å unngå et kjempeunderskudd, sa Jagman til politikerne. Han la også til at bydelen ikke kunne godta å stramme inn aktivitetsnivået i bydelen fryktelig mye.

– 22. april kommer administrasjonen til å legge fram forslagene om innsparinger for dere, sa han til politikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere