RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må stenge passkontoret

Fra 9. mai stenges passlukene på Manglerud politistasjon.

Vi vil det helst ikke, men med den strømmen av folk som kommer hit, har ikke stasjonen plassmessig kapasitet, sier stasjonssjef Gro Smedsrud.
Det var i år 2000 Manglerud politistasjon opprettet eget passkontor som service til kretsens beboere. Men det viste seg relativt raskt at stasjonen ikke er bygget for dette.
Publikum som kommer hit og f.eks. skal inngi en anmeldelse eller søke råd i meget private saker, må gjøre dette i påhør av passøkere. Dette er meget uheldig. Og venterommet er så lite at det ikke er mulig å å gjøre fysiske grep for å skille de ulike besøkende, sier stasjonssjefen.
Stasjonen har fått mange klager på forholdet. Vi vet at mange som har kommet hit for å anmelde saker har snudd i døren.

Økende antall

Det er mange som finner veien til Manglerud for å få seg pass. I fjor ble det registrert 11373, og hittil i år har det vært 1126 flere enn på til svarende tid i fjor.
Og vi vet at den perioden vi går inn i nå med mange som skal ha feriepass, blir det enda flere, sier Gro Smedsrud.

Stenger

Derfor vil passlukene på Manglerud stenges. Dette skjer fra 9. mai, og skal i første omgang være stengt til 1. oktober. Så får vi se om vi gjenåpner da.

Politihuset

Politihuset på Grønland blir nå nærmeste alternativ for de som skal ha nytt eller fornye passet sitt. Her er det nå god kapasitet, og her skal det også være dager med kveldsåpent. Passblanketter kan man fortsatt få her hos oss slik at de kan fylles ut før man legger veien til politihuset.
Vi liker ikke å ta fra folk et tilbud, men tror det likevel er best i den situasjon vi har kommet. For det er ingen god løsning slik det er nå med at folk nærmest står oppå hverandre og kan følge med i hva alle de andre har å melde, sier stasjonssjef Gro Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere