RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andreas Behring (SV) t.v. og Knut Even Lindsjørn (SV) ønsker studentboliger i nye byggeprosjekter FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Andreas Behring (SV) t.v. og Knut Even Lindsjørn (SV) ønsker studentboliger i nye byggeprosjekter FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Må ta ansvar

SV ber bystyret lage en femårsplan for bygging av 2500 nye student- boliger. Planen er å få studentene inn i nye boligprosjekter.

ENSJØ: Oslo er Norges største studentby, og da må vi vise vårt vertskapsansvar ved å tilrettelegge for studentene som kommer hit, sier SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn.

I forrige uke leverte SV inn et forslag til bystyret, der de ønsker en plan for bygging av 500 nye studentboliger i året. Mange av disse kan bli plassert i Oslo indre øst, blant annet på Ensjø og i Kværnerbyen.

Nye tomter

Vi mener at man må se på muligheten for å lage studentboliger på nye tomter. Særlig nå som mange nye byggeprosjekter stopper opp, sier Lindsjørn, som mener kommunen må ta sitt ansvar, og ikke overlate til staten å sørge for studentene.

Vi ønsker at Oslo skal være en studentby. Tross alt legger de igjen milliarder av kroner i Oslo årlig og de bruker tjenestene i byen, da må vi som kommune være villige til å gi noe tilbake, sier Lindsjørn, som får støtte av partikollega Andreas Behring.

Trenger huene

Vi trenger jo huene. Vi må tenke framover, og da trenger Oslo folk med høy utdanning. Derfor må vi også legge til rette for at studenter skal komme til Oslo og at de trives nok til at de blir her, sier han.

SV ønsker med sitt forslag 2500 nye studentboliger i Oslo i løpet av de neste fem åra. Med bakgrunn i de lange ventelistene ved semesterstart, har de også godt håp om å få gjennom forslaget.

Vi er optimistiske. Jeg kan vanskelig se argumentene mot i hvert fall, med de ventelistene vi har hatt i år, sier Lindsjørn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere