*Nettavisen* Nyheter.

Må ta imot elever fra Sinsen

VOKSER: Løren skole ble gjenåpnet i høst og skal utvides til å huse 650 elever i fremtiden. Neste år kan skolen få så mange som 116 nye elever. Foto: Øystein Dahl Johansen Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Oslo vokser og skolegrenser må flyttes for å utnytte kapasiteten på skolene.

Klikk på bildet for å forstørre.

LØREN SKOLE: Rektor Eli Senneset. Arkivfoto

LØREN/SINSEN: Løren skole ble gjenåpnet i år og har foreløpig kun to førsteklasser med til sammen 42 elever.

Skolen skal utvides med årene og vil romme 700 elever på 1.–7. trinn. Når foreslår Utdanningsetaten å endre skolegrensen slik at førsteklassinger som i dag tilhører Sinsen skole i fremtiden vil sogne til Løren skole.

Til skolestart neste år sogner 74 førsteklassinger til skolen. Utdanningsetaten har i tillegg foreslått å flytte skolegrensene og innlemme 42 elever som i dag tilhører Sinsen skole. Dette kan gi Løren skole 116 førsteklassinger neste år.

– Vi er en fin skole og vi ønsker at flest mulig barn skal gå hos oss. Vi har plass til fire parallelle klasser, men kan nok ikke ha mer en 25 i klassene på grunn av romstørrelsene. Dette er nok litt flere elever enn det vi er bygd for, sier rektor Eli Senneset ved Løren skole

Hun mener likevel det bør gå greit fordi det alltid er bevegelse i elevmassene før skolestart.

– Regnestykket går ikke helt opp nå, men vi får se når realitetene kommer. Vi ønsker selvsagt ikke at elever søker seg til andre skole, men hos oss er det alltid noen elever som søker seg til Refstad skole fordi de har eldre søsken der, sier Senneset.

Noe må gjøres

Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Sinsen skole arrangerer 13. oktober et informasjonsmøte for foreldre til førsteklassinger som omfattes av endringsforslaget.

– Det er helt åpenbart at det må gjøres noe med inntaksområdet. Vi skulle gjerne beholdt alle, men har et veldig stort inntaksområde med store utbyggingsprosjekter hos Arcus og på Løren, sier Christine Hafskjold som leder FAU.

Påvirke prosessen

Hun mener det viktigste er å skape mest mulig forutsigbarhet for barn og foreldre i inntaksområdet og et godt elevgrunnlag for skole. Hun håper så mange som mulig kan komme på møtet for å si sin mening om skolegrensene slik at de er til det best for elevene.

– Det er vanskelig å gjøre noe med at det blir fullt, men det er rom for å påvirke prosessen, sier Hafskjold til Lokalavisen Groruddalen.

FAU ved Løren skole har ennå ikke diskutert saken, men vil ifølge leder Gunhild Bolstad ta stilling til den videre prosessen og komme med innspill på et møte neste uke.

Andre saker fra Lokalavisen Groruddalen:

Vil bytte brannskadd hus med lavblokk

Slik skal Oslo sentrum utvides til Groruddalen

Hadde 3,29 i promille da han krasjet inn i en bensinpumpe

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag