Gå til sidens hovedinnhold

Må tåle støv og bråk på skolen

Endelig blir det skikk på Marienlyst skole. Bygningene er så gamle og nedslitte at ungene synes det er en lettelse å gå på container-do.

MARIENLYST: De 600 elevene ved Marienlyst skole må tåle at skolegården deres er forvandlet til en byggeplass, at det støver og bråker, og at de vanlige toalettene er erstattet med en container med åtte avlukker. I følge rektor Ingjerd Eriksen er både de ansatte, foreldrene og ungene tålmodlige. Fordi alt var så nedslitt, og alle derfor gleder seg veldig til nye fine lokaler. Lokalavisen ser med egne øyne forfallet som regjerer i den gamle murbygningen, og forstår forventningene til en totalrenovert skole om tre år.

Første store milepæl er i april 2009. Da skal nordfløyen stå ferdig, forteller rektor, blid og fornøyd selv om det durer i veggene.

Det er fredag ettermiddag, elevene er gått hjem, og da er det fritt frem for entreprenør-støy.

Vi har et godt samarbeid. Blir det for mye bråk mens undervisningen pågår så ringer vi, og da blir det alltid bedre, sier Ingjerd Eriksen.

Store utfordringer

Det er klart det byr på utfordringer for en stor skole med 600 barn og mange ansatte å drive undervisning i byggeperioden. Men vi gjør det beste ut av alt. Heldigvis er foreldrene svært positive. De også ser målet om en velfungerende skole der fremme, og gleder seg, sier rektor.

Hun mener Marienlyst skole er heldigere stilt enn mange andre skoler som må gjennom ombygging. Den store forskjellen heter «Lekern». Lekeplassen ved siden av skolen er tatt i bruk som skolegård. Den er ikke inngjerdet, og krever våkne voksne. Men den fungerer veldig bra, og bidrar til glade barn som får røre seg skikkelig.

Bare én inngang

For tiden må alle ungene inn gjennom en eneste inngang. Da blir det trangt om morgenen. Lærerne må gå veldig mye lengre enn vanlig i løpet av en arbeidsdag. De er uten garderober og uten personalrom. De må klare seg med få toaletter de også. Likevel mener rektor prosessen går overraskende bra.

Vi slipper å flytte ut i brakker slik vi har sett på mange andre skoler som renoveres. Det er faktisk en lettelse at vi klarer å leve gjennom problemene i våre egne bygg, sier rektor. Hun forteller at det er noen klasserom som er mer utsatt for støy enn andre. Men at lærerne som underviser i disse rommene er ekstra oppmerksomme og ringer entreprenøren om det blir for ille.

Informasjon

Vi har møte hver fredag med byggeleder. Her diskuterer vi uken som gikk og hvilke utfordringer som ligger foran oss. Eksempelvis at noen hadde klart å låse toalettene innenfra. Da må vi ordne opp, sier rektor. Som er svært opptatt av jevnlig informasjon til foreldrene.

I forrige uke hadde hun eget møte med foreldrene til førsteklassingene.

De har ikke vært med i planleggingsfasen, slik de andre trinnene har. Dermed har de en del flere spørsmål som må besvares på en skikkelig måte, sier rektor Ingjerd Eriksen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?