Gå til sidens hovedinnhold

Må til Fetsund for å trene

Skiskytterne i Bækkelaget lider under dårlige treningsmuligheter i Oslo. Holmenkollen er fullstappet, og klubben håper det blir bygget nytt skyteanlegg i vårt distrikt.

HOLMENKOLLEN: BSK skiskytterklubb henger seg på Nordstrand skytterlag i kampen om fortsatt drift av skytebanen i Prinsdal.

Aller helst håper lederen for BSK skiskyting, Bjørn Ole Myklebust, at polikerne åpner øynene for at behovet for en ny skytebane og skiskytteranlegg i Oslo øst er påtrengende.

Vi må dessverre si nei til flere unger som har lyst å drive med skiskyting fordi vi ikke har kapasitet til å trene dem, fortviler Myklebust.

Gøy, men langt unna

BSK skiskyting skjønte fort at det ikke var plass til dem i Holmenkollen, og var heldig å få leid bane ute i Fetsund.

35-40 minutter i bil hver vei til trening, er hverdagen for de unge skiskytterne i Bækkelaget.

Jeg sover i bilen på vei til trenign. Det er en lang tur, forteller Fredrik Myklebust (14).

Han og lagkameratene Sebastian Bjelde Grorud (14), Ina Karlsson Elmholt (14) og Guro Langehaug (15) er fire av de 15 heldige som BSK har plass til å trene.

Det er skikkelig gøy med skiskyting, men det hadde vært bedre med et anlegg litt nærmere. Da hadde flere kunnet været med også, sier firkløveret, som var i aksjon under Kvalfoss-sprinten i Holmenkollen i helgen.

Sysselsette flere hundre

Samarbeidet mellom Nordstrand skytterlag og BSK skiskyting er avgjørende for at Bækkelaget skal kunne opprettholde rekrutteringen.

Våre rekrutter lærer grunnleggende skyteteknikk på kurs hos Nordstrand skytterlag, forklarer Bjørn Ole Myklebust.

Skiskytterne i BSK er medlem i Nordstrand skytterlag.

Jeg oppfordrer politkerne sterkt til å bygge en arena som både skiskytterne og skytterne kan bruke. Vi kommer til å sysselsette flere hundre unger, mener Myklebust bestemt.

Håp om nytt anlegg?

Foreløpig er skytbanen i Prinsdal stengt. Men om noen dager blir det klart om AP omstemmer seg, og åpner for midlertidig bruk av banen. H og FrP har allerde sagt ja til dette.

Hvorvidt det er håp om et nytt anlegg som også egner seg for skiskyting i Oslo øst, er det enda ikke tatt stilling til på de politikske arenaene.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene