RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må til Maridalen


TRAVEL SKUESPILLER: Kjærsti Odden Skjeldal.
TRAVEL SKUESPILLER: Kjærsti Odden Skjeldal. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Sist Kjærsti Odden Skjeldal var i Maridalen ble hun «drept» – ifølge med Varg Veum. Nå vender hun tilbake, for å kjempe for kjærlighet og mot svartedauen.

MARIDALEN: Kjærsti Odden Skjeldal har overtatt den kvinnelige hovedrollen som Marit Kolbjørnsdatter etter Hedda Sandvig, når Maridalsspillet har première 20. august.

LES OGSÅ: Maridalsspillet 2010 - Kampen om Maridalen

Sist skuepilleren med base på Sagene var å se i dalen, var på det store lerretet i «Varg Veum – Svarte får». Den gang som Siren, den narkomane søsteren til Veums kjæreste Karin (spilt av Lene Nystrøm).

– Det var veldig fint å spille mot Trond Espen Seim i Varg Veum, smiler Skjeldal, men blir brått mer alvorlig.

– Siren blir drept i scenen fra Maridalen. Hun dør i en påkjørsel vi spilte inn litt forbi kirkeruinene, sier hun.

Ekte kjærlighet

Det er nesten åpenbart at rollen som Marit måtte bli hennes. Tilknytningene til Maridalsspillet er nemlig mange.

Tematikken i «Svartedauen» spinner rundt søskenbarna Jon Ogmundson og Marits forbudte kjærlighetsforhold, når pesten kommer. I virkeligheten er Skjeldal kjæreste med Morten Svartveit, som spiller Jon.

Men tilknytningen til spillet stopper ikke der. Både Skjeldal og kjæresten Morten har i flere år hatt roller i Kaptein Sabeltann-oppsetningen i Kristiansand. Det er femte året hun skal spille i dyreparken, under Bjørn Sæters regi. Sæter er også regissør for Maridalsspillet, for tredje gang.

– Bjørn er en veldig hyggelig, varm og lett person å jobbe med, og jeg gleder meg til å jobbe mye med ham i sommer, sier Skjeldal.

Spiller mot «svigerfar»

Og som ikke det var nok; for tiden øver hun til høstens oppsetning av «Påklederen» på Nordland Teater i Mo i Rana, der hovedrolleinnehaveren er Karl Sundby. Sundby spiller Ogmund Sveinsson, Jons far og Marits vordende svigerfar, i Maridalsspillet.

– Hvem er Marit for deg?

– Hun er en trist skjebne, som opplever et stort tap. Samtidig har hun en viktig rolle ved at hun blir sammenliknet med st. Margareta. I alt det vonde ofrer hun seg for det gode, sier Skjeldal, som like etter Maridalsspillet dessuten blir å se på kino – i Joachim Triers Cannes-aktuelle film «Oslo 31. august».

Det er ikke bare den kvinnelige hovedrollen som er ny. Ronny "Knut Rask" Fagereng overtok tidligere i år ledelsen av Maridalsspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere