RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må tilbakekalle 56.000 biler


PROBLEMER: Volvo må tilbakekalle nye V70 og XC70 på grunn av problemer med software-en som utløser sidekollisjonsbekyttelsen ved kollisjon.
PROBLEMER: Volvo må tilbakekalle nye V70 og XC70 på grunn av problemer med software-en som utløser sidekollisjonsbekyttelsen ved kollisjon.
Volvo må tilbakekalle 56.000 biler på grunn av problemer med sikkerheten i nye modeller, og fordi dieselmotorene i 2006-modeller kan begynne å brenne.

Det skriver den svenske avisen Expressen. Volvos personbiler blir ofte assosiert med stor grad av trygghet og driftssikkerhet. Men nå kan det gå på renomméet løs for selskapets biler. Først ble det oppdaget feil i software-en som utløser sidebeskyttelsen ved kollisjon på nye modeller av V70 og XC70. I alt dreier det seg om 18.000 biler. Nå viser det seg også at dieselmotorene på større 2006-modeller kan begynne å brenne som følge av drivstofflekkasje. Så mange som 36.000 modeller fra 2006 kan bli tilbakekalt.

Lekkasjetrøbbel

Det dreier seg om alle dieselversjonene av 2006-modellene S60, V70, XC70 og XC90. En materialfeil medfører at et munnstykke kan løsne, slik at drivstoff lekker ut i motoren. Det kan resultere i at motoren ikke går som den skal, og i verste fall kan ta fyr. Ifølge Expressen har det ikke blitt rapportert om personskader i de tilfellene der motoren har begynt å brenne.
- Det er selvfølgelig ikke hyggelig at vi må tilbakekalle biler, men vi gjør det for å vise at vi tar slike saker på alvor og kontakter kundene så fort vi oppdager feil, sier Maria Bohlin, talskvinne for Volvo personbiler, til det svenske nyhetsbyrået TT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere