RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må utvide veien


Store og små biler må passere parkerte biler i Steinspranget. Innkjøringen til den nye barnehagen vil bli om lag der containeren står.
Store og små biler må passere parkerte biler i Steinspranget. Innkjøringen til den nye barnehagen vil bli om lag der containeren står.
Naboene til den planlagte barnehagen i Steinspranget gleder seg til å få nye naboer, men frykter trafikkaos når barna skal leveres om morgenen.

LAMBERTSETER: Det er i skogholtet like ved den kjente og kjære akebakken Griser`n at det planlegges en barnehage. Selve byggearbeidet vil starte i løpet av våren.

Omsorgsbygg har tidligere lovet at den nye barnehagen skal være ferdig i løpet av de to årene den midlertidige brakkebarnehagen på Leker`n har tillatelse til å stå.

Gleder seg

Steinspranget borettslag, som er nærmeste nabo til innkjøringen til den planlagte barnehagen er glad for å få nye naboer.

Vi har snakket spesielt med folk i blokkene nærmest barnehagetomten, og har ikke hørt noe negativt. Tvert om har vi hørt at de gleder seg til at det kommer flere folk og at området blir lysere og luftigere, sier styreleder Jørgen Oswald i Steinspranget borettslag.

Men borettslaget frykter den økte trafikken og andre trafikale problemer når den nye barnehagen tas i bruk.

Vi ønsker at veien utvides og at fortauet flyttes tilsvarende ut, sier styreleder Jørgen Oswald i Steinspranget borettslag.

Gateparkering

Innkjørselen til barnehagen er planlagt i bunnen av Steinspranget, like ved blokkbebyggelsen.

I tillegg til biler som kjører til og fra boligene i veien, blir Steinspranget, som så mange andre veier på Lambertseter, brukt til gateparkering.

Når det også skal leveres barn til den sju avdelinger store barnehagen, frykter naboene trafikkork.

Det sier seg selv at Steinspranget vil bli nærmest blokkert når så mange barn skal leveres på en gang. Jeg frykter at trafikkproblemene forflyttes hvis ikke veien utvides, sier styrets nestleder Svein-Tore Lien.

I stedet for å kjøre ut Steinspranget og ut i Feltspatveien, tror han bilistene vil legge veien om Mellombølgen.

Men Steinspranget er også skolevei for mange barn, og vi ønsker en trygg skolevei for barna våre, sier Jørgen Oswald i styret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere