*Nettavisen* Nyheter.

Må være selvfinansierte

Bydel Nordstrand beklager dersom noen mener beskjeden om prisforhøyelsen i barneparkene ble sendt ut på for kort varsel.

Nordstrand: Vedtaket ble gjort på siste møte i bydelsutvalget før jul. For å få gitt alle rask beskjed, ble det hengt opp plakater i de berørte parkene. Samtidig sendte vi ut brev til foreldrene, sier Kari Hove, bydelens spesialkonsulent for barnhager/parker. Om prishoppet på 350 kroner fra 2006, sier hun følgende, Barneparkene er en del av mangfoldet og tilbudet til barn i bydelen, et mangfold våre politikere ønsker. Samtidig har de vedtatt at bydelen ikke skal ha netto utgifter på driften av parkene, de må altså være selvfinansierte for å bestå.

Fem parker

Bydel Nordstrand har fem kommunale barneparker med tilsammen 125 plasser. Disse ligger på Ekeberg (Eikaberget), Lambertseter (Solkollen), Karlsrud (Kåres vei) og Nordstrand (Munkerudvollen og Kaptein Oppegårdsvei). I sistnevnte er prisen per måned 1900 kroner på grunn av utvidet åpningstid. I bydelsdirektørens forslag for 2006, lå det inne en nedleggelse av Munkerudvollen barnepark fra 1. februar, men lokalpolitikerne sørget for at den ikke må stenge porten før 15. juni. Grunnen er at etterspørselen etter parkplasser er synkende, ifølge Bydel Nordstrand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag