*Nettavisen* Nyheter.

Må vente på hallplaner

Tamilene på Stovner må vente på planforslaget for flerbrukshall ved Rommen skole før de kan bygge tempel. Det kan ta lang tid.

Rommen: Søknaden om å bygge et Hindutempel på tomten ved Rommen skole ble levert i mai 2006. Styret for hindutemplet har enda ikke fått svar, og ingen vet hvor lang tid det vil ta før svaret kommer.
Rommen skole ble stengt i 2005 av sikkerhetsmessig årsaker. I den nye planen for skolen, ligger det et forslag om å bygge en flerbrukshall ved siden av Rommen skole. Tomten i Karen Platous vei, der tamilene ønsker å bygge et hindutempel, ligger ved siden av Rommen skole.
Ifølge presseansvarlig, Oskar Halvorsen, venter EBY på et forslag fra Undervisningsbygg om hvor stort areal som trengs for å bygge en flerbrukshall.
Det er mulig at vi må gi en del av tomten i Karen Platous vei til utbygging av Rommen skole, men hvor mye, det vet vi ikke ennå, sier Halvorsen.

Vil ta tid

Ifølge Marit Thorsen, informasjonsansvarlig i Undervisningsbygg, kan det ta lang tid før noen kan gi et klart svar.
Thorsen forteller at det ikke ligger noen planer for flerbrukshall ved Rommen skole i budsjettet for 2007.
Vi har ikke penger nok til å bygge en slikt hall. Vi har imidlertid søkt støtte fra Kultur og Idrettsetaten, sier hun.
Ifølge Thorsen har de fått gode signaler fra kultur og idrettsetaten, men ingen konkrete svar enda.
Slik det ser ut nå kan det ta lang tid før vi vet hvor mye plass vi trenger, og når vi eventuelt kan bygge en flerbrukshall, sier Thorsen.
Om hindutempelet sier hun følgende:
Vi vet ikke om vår byggesak ligger i konflikt med et annet bygge prosjekt.

Kan ikke utsettes

Mylvangen Amarasingham, leder for hindutempelet, Sarvananda Sangarappillai, nestleder, og Balasingham Yogarajah, bystyrerepresentant (AP) rister på hodet i fortvilelse.
Bygging av hindutempelet kan ikke utsettes. Sikkerheten til brukerne står på spill, sier Balasingham Yogarajah,
Hindutempelet på Ammerud som tamilene bruker i dag er for lite. Spesielt ved høytider er pågangen stor, og Yogarajah frykter at gulvet skal briste.
Vi trenger et nytt tempel. Det finnes flere moskeer og kirker i byen, men ingen temple for hinduer, sier Yogarajah, som mener det er på høy tid at det bygges et ordentlig tempel i Oslo.
Det er tverrpolitisk enighet i byrådet at tamiler trenger et nytt tempel, påpeker Yogarajah.

Tempel i Oslo

Å bygge et stort tempel krever ressurser og tid. Hindutempelstyret regner med å bruke 20 millioner kroner på byggingen.
Hvis vi får tomten på Karen Platous vei i dag, må vi regne med å bruke et par år på å bygge det, sier Balasingham Yogarajah.
Hindutempelstyret er åpent for andre forslag fra kommunen, men sier de trenger en tomt på minst tre mål, og helst i Groruddalen.
Det bor rundt 2000 tamiler i Groruddalen. Hvis vi bygger et tempel utenfor Oslo, kan det bli vanskelig for mange å komme seg dit, sier Amarasingham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.