Gå til sidens hovedinnhold

Må vente på utvidelsen

Nordstrand kirke får flere sitteplasser, kapell i kjelleren og et fleksibelt kirkerom. Når pengene bevilges.

Nordstrand: Bydelsutvalget gav torsdag støtte til søknaden om rammetillatelse, delvis riving av bygg, oppføring av tilbygg og fasadeendring for kirken. Bygg- og anleggsjef Torbjørn Borgen i Kirkelig Fellesråd hadde håpet å gå i gang med rehabiliteringen neste år.

Liten sum

Men, nå tror jeg det sitter langt inne å få de cirka 30 millionene vi har søkt om i 2009. I byrådets budsjettforslag er Nordstrand kirke ikke nevnt. Vi sender søknaden på nytt for 2010, sier Borgen.

Kirkelig Fellesråd har Nordstrand kirke som nummer to på rehabiliteringslisten etter Bøler kirke.

Det virker dessverre som om byrådet først vil gjøre seg ferdig med Bøler kirke. Det mangler kun 16-17 millioner til å fullfinansiere den, forteller han, og mener politikerne gjør en feil ved å trenere bevilgningene til kirkebygg.

Det er en så liten sum som skal til i forhold til alt som bevilges til skoler og idrett . Holmenkollen fikk nylig én milliard kroner ekstra. Har man de midlene, må de få millionene som trengs til kirkebygg også finnes, mener en opprørt bygg- og anleggsjef.

Nordstrand menighet er i dag blant landets mest aktive, og den tredje mest besøkte kirken i Oslo.

Må avvise

Menigheten har siden 1960-årene jobbet med planer om et mer spennende kirkebygg uten å få penger. Hadde det ikke vært for det flotte menighetshuset, som man har bekostet selv, hadde det ikke vært «liv laga» der oppe, mener Torbjørn Borgen.

Situasjonen i dag er at man stadig må avvise aktiviteter og leietakere, også i menighetshuset.

Forholdene anses å ikke kunne ivareta de arbeidsforhold eller tilbud som menighetsrådet trenger for å oppfylle kirkelovens pålegg.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra