RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Må være grovt

Mener du naboen har bygget for høy garasje? Det får så være Plan- og bygningsetaten kontrollerer bare ved «grove overtredelser» og «fare for liv og helse».

OSLO: Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med beboere som er meget overrasket over Plan- og bygningsetatens (PBE) kontrollpraksis. Eksempelvis som i et tilfellet, der beboerne mener at naboen har bygget en for høy garasje i forhold til byggegodkjennelsen (rundt 30 cm for mye), og klaget saken inn for PBE. Men etaten svarer blant annet med at den ikke har noe kontrollansvar.

Grove overtredelser

Det må være grove overtredelser hvis Plan- og bygningsetaten skal reise ut med målbånd, og fare for liv og helse. I tilfellet som er nevnt er det ingen grunn til å betvile at høyden er overholdt, særlig på bakgrunn av eksisterende foto fra tiltaket og opplysninger fra utførende ansvarshavende, sier byrådssekretær i byrådsavdeling for byutvikling, Ståle Hagen.

Samme saksbehandler

Og den som behandlet nevnte beboeres klage i PBE i denne byggesaken, var samme person som var saksbehandler for utbygger.

Burde det vært en annen?

Vi ser på det som et gode med henhold til å kjenne saken, svarer Hagen, og legger til at en slik klage kan påankes til politisk behandling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere