RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Madcon gjør stor suksess ute i Europa med singelen «Beggin». På nettstedet YouTube har videoen blitt viste nesten fem millioner ganger. 1. oktoberslipper duoen sigelen «Liar», som er den første fra det nye albumet. Albumet gis ut 3. desember.
Madcon gjør stor suksess ute i Europa med singelen «Beggin». På nettstedet YouTube har videoen blitt viste nesten fem millioner ganger. 1. oktoberslipper duoen sigelen «Liar», som er den første fra det nye albumet. Albumet gis ut 3. desember.

Madcons seiersrekke

"Beggin" digges over hele Europa. Plateselskapet Bonnier Amigo beskriver det hele som et langt og godt eventyr.

OSLO: Dette er helt utrolig. Vi hadde aldri drømt om en slik mottakelse ute i Europa. Det er ikke mange norske artister som har fått til dette. Vi er stolte av Madcon, sier artistsjefen i Bonnier Amigo, Frank Bakke, til Lokalavisen Groruddalen.

Tshawe Baqwa fra Tveita og Yosef Wolde-Mariam fra Nordstrand har holdt det gående siden 1992, men har aldri hatt noen kommersiell suksess før nå. Duoen har gitt ut to album og fire singler.

God utvikling

Bakke mener at Madcon nå har slått tilbake mot kritikerne av norsk hip hop. Hiten "Beggin" har nå solgt til seks ganger platina i Norge.

Mange bablet om at hip hopen var død, men se nå. Madcon har fått musikken ut til folket. De representerer det vi kaller en totalpakke.

Og ifølge Bakke er det nettopp denne totalpakken som har blitt utslagsgivende ute i Europa.

Tshawe og Yosef har utviklet seg enormt som artister det siste året, sammen med fullt band.

Hektisk hverdag

Men dette ene og alene er ikke nok til å slå til i Europa. De har også vist tæl og guts hele veien.

Etter at Madcons Tshawe Baqwa fra Tveita vant "Skal vi danse" i november i fjor har det gått i ett.

Madcon farter nå mellom store spillejobber i Europa og Norge. Samtidig jobber duoen med det kommende albumet, som slippes 3. desember.

Artistsjefen forteller om fem konserter i uka, masse albumpromotion og en vekkerklokke som ringer kvart over fire.

Snart har gutta vært på farta i akkurat 365 dager. At spesielt Tshawe har holdt ut dette kjøret er imponerende, ler Bakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere