Made for walking

Bootskolleksjonen har gitt Camilla Pihl mersmak. Hun leverer smykkekoleksjoner til David Andersen, men vil gjerne gjøre mer både sko og klær.

Bootskolleksjonen har gitt Camilla Pihl mersmak. Hun leverer smykkekoleksjoner til David Andersen, men vil gjerne gjøre mer både sko og klær. Foto: Ellen Rønning

– Jeg har nok vært å se i utallige par ankelboots opp gjennom årene, så å få lov til å designe en kolleksjon bestående av syv ulike modeller for Bianco har vært en drømmejobb!

Camilla Pihl har tatt en prøvetur - til fots - rundt Tjuvholmen iført et par boots fra egen kolleksjon. - Bootsene sitter, sola skinner og Tjuvholmen er veldig fint en stille morgenstund. Jeg stortrives virkelig i Oslo! Foto: Foto: Ellen Rønning

TJUVHOLMEN: Camilla Pihl er morgenfrisk og blid, etter en god natts søvn og en enda bedre frokost på The Thief på Tjuvholmen.

– Det pusses opp hjemme, så deilig med en pause fra støv, støy og lukt, sier Camilla.

Hjemme er leiligheten hun deler med samboer Peter Peters på Frogner, og hvor hun trives veldig godt.

– Nabolaget er topp, men jeg trives godt i hele byen. Jeg er veldig glad i Oslo, det er alltid godt å komme hjem til denne herlige, lille storbyen.

Camilla reiser ekstremt mye, og merker en hyggelig boost rundt Oslo spesielt og Norge generelt ute i den store verden.

– Det er som om de plutselig har oppdaget oss der ute, og liker hva de ser. Kult!

Les også: «Er han Norges nye Justin Bieber?» bor på Tåsen

Litt døl

Nei da, døl er ikke det første man tenker når man møter Camilla Pihl, men det var hos bestemor i Gudbrandsdalen hun først fikk interesse for håndarbeid og design.

– Jeg bodde på Sel fra jeg var ti år, og elsket å lære strikking og vev av bestemor, forteller hun, som tross gode år på landet flyttet alene tilbake til Oslo 16 år gammel, for å begynne på Oslo Frisørskole.

– Jeg var yngst og ble en slags maskot som fikk være med som assistent på for meg kjempespennende show og visninger. Det trigget virkelig motegenet mitt.

Les også om tidenes friskeste Solveig i høsten Peer Gynt hos Skavlan

Positiv gryte

Frisør ble Camilla aldri, men hun har vært innom en rekke yrker de siste 20 årene.

– Jeg har trivdes med livet mitt hele veien, tror jeg må ha detti ned i en positiv gryte. Og her blir jeg så gjerne, sier Camilla og ler.

Hun forteller at når det kommer til yrkeslivet har veien blitt til mens hun har gått.

– Når man omtales som blogger, modell og designer er det nok fort gjort å tenke "oi, ikke så veldig smart, kanskje ...". Men jeg er selfmade, gründer av min egen yrkeskarriere, og er veldig glad for at jeg kan leve av interessene mine. Det ligger masse hardt arbeid bak både bloggen min, designoppdragene og resten av det jeg har oppnådd, men jeg er veldig takknemlig for de mulighetene jeg har fått. Jobben er heldigvis en viktig del av livet mitt.

Tid for ...

– Boots!

Nå er det skokolleksjonen som opptar Camilla Pihl, den er i butikk 11. september.

– Kolleksjonen består av det jeg synes er den perfekte bikerboots, ankelboots – både flate og med stilett- og to par støvletter med høyt skaft.

Camilla trekke pusten.

– Og dette er boots jeg har lagt sjela mi i for å få både kule, anvendelige og ikke minst gode å ha på foten!

Den ferske skodesigneren smiler litt.

– Jeg er selvsagt blant dem som altfor ofte har kjøpt lekre men ubrukelige sko. Vonde sko er jo til å grine over.

Hun lover at gode lester og kvalitetsskinn er rød tråd i kolleksjonen hennes.

– Jeg håper virkelig at jeg har laget noens favorittboots, det har vært målet mitt hele veien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.