RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Madelene leder studenter i Frankrike


TRIVES: Madelene Mowinckel trives i Frankrike, sitt andre hjemland. FOTO: PRIVAT
TRIVES: Madelene Mowinckel trives i Frankrike, sitt andre hjemland. FOTO: PRIVAT
Madeleine Mowinckel fra Fagerborg har blitt valgt til leder for de norske studentene i Frankrike. Madeleine vil dermed ha hovedansvaret for et av organisasjonens mest spennende medlemsland

St. Hanshaugen/ Frankrike: – Min mor er fransk, så jeg hadde allerede vært mye i Frankrike før jeg flyttet hit. Men det var kun på ferie, jeg hadde lyst til å bli bedre kjent med mitt «andre fedreland». Og så virket det fristende å dra sørover, ingen tvil om det, sier den 21 år gamle mastergradstudenten Madeleine Mowinckel, som studerer fysikk og vil bli sivilingeniør.

Del på Facebook

Elsker fransk mat

Hun ser klare forskjeller mellom Frankrike og Norge.

– I Frankrike lærer du deg å spise croissant til frokost, å streike, og å nyte en god vin som ikke trenger å koste deg skjorta, sier hun.

I motsetning til mange andre studenter savner Madeleine matvarer fra Frankrike når hun er hjemme og ikke omvendt.

– Jeg sørger så klart for å få med meg melkesjokolade og geitost når jeg har vært i Norge eller fått besøk derfra. Så det har ikke vært noe problem så langt. Jeg savner faktisk flere franske matvarer når jeg er på ferie i Norge, sier hun.

Samarbeider med UK

Nå gleder hun seg til å møte nye mennesker fra inn- og utland.

– Som landsleder kommer jeg til å møte mange flotte mennesker, blant annet på de mange ANSA-arrangementene.

Jeg ble valgt som leder for bare kort tid siden, og er allerede blitt kontaktet av leder i ANSA UK som foreslo at styrene våre kunne delta på hverandres arrangementer. Det er et godt samhold mellom de norske studentene i utlandet som jeg ser frem til å ivareta og å styrke, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere