Mafiadrama med mangler

Mafia 2 er designet med kjærlighet til 50-tallet og dets klær, biler, inventar og arkitektur.

Mafia 2 er designet med kjærlighet til 50-tallet og dets klær, biler, inventar og arkitektur.

Mafia 2 er visuelt lekkert, men gir spillere lite frihet.

Mafia 2 Foto: ANMELDELSE:

 

 

 

 

SPILLVERKET.NO: Var du PC-spiller i 2002, fikk du sannsynligvis med deg Mafia: The City of Lost Heaven. Spillet ble raskt en vinner, og jeg regner det som en av mine absolutte favoritter den dag i dag.

Den gang fikk vi en riktig stemningsfull og autentisk gangsteropplevelse, med mye skyting og bilkjøring i en åpen storby, og en imponerende historiefortelling for sin tid.

Les også: Mafia 2 har allikevel Free Ride-modus

Stemningsfullt

Mafia 2 tar ikke overraskende sikte på å levere akkurat det samme. Spillet er et tredjepersons skytespill på høyde med mange andre, i en flott og stemningsrik by og med en velpresentert, om enn ikke spesielt velskreven historie.

Men det er med en viss mengde tristhet jeg må konstatere at en av mine favorittserier (om to spill kvalifiserer til å bli kalt serie) synker til å bli bare et godt produkt.

Utviklerne skal ha en god del honnør for arkitekturen og omgivelsene. Rent visuelt sett er spillet kanskje ikke spesielt avansert, men det meste er designet med kjærlighet til 50-tallet og dens klær, biler, inventar og arkitektur.

En lang rekke klassiske, tidsriktige låter bidrar også godt med stemning.

Mangler frihet

Interaksjonsmessig er ikke byen like spennende. Mafia 2 er satt i en stor, åpen og velmalt by, men friheten og lekenheten som andre spill kan skilte med, er nemlig ganske fraværende.

Riktig nok kan man bevege seg fritt rundt, stjele biler og rømme fra politiet. Men utover dette kan aktivitetene oppsummeres temmelig kjapt: Handle klær og våpen og pusse opp biler, samt rane de samme rundt 20 butikkinnehaverne du handler fra.

Det finnes knapt et eneste sideoppdrag i hele byen.

An offer we can refuse

Byen blir dermed bare et bakteppe for den fullstendig lineære hovedhistorien, eller en sandkasse helt uten leketøy, om du vil.

Mafia 2 fremstår som solid, men mangler touchen som skaper de virkelig engasjerende spillene. Sammenlignet med for eksempel Grand Theft Auto 4 blir Mafia 2 en blek affære.

Finn prisen på dette produktet i Prisguide.no

Les hele anmeldelsen av Mafia 2 på Spillverket.no

Les også disse sakene:

Red Dead Redemption blir større

Mange godbiter i september

Pupper og værmenn i høydefinisjon

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag