*Nettavisen* Nyheter.

Magda og Lea var først i vaksinekøen

Arvid Sørensen og Inger Bjørnson var blant de fremste i køen på Lambertseter legesenter da vaksineringen mot svineinfluensa startet torsdag formiddag. Foto: Aina Moberg

På Lambertseter legekontor var det torsdag formiddag et jevnt tilsig av personer som ønsket å bli vaksinert mot svineinfluensa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fått vaksine: Magda Mendelsohn og Lea Klein på vei ut fra Lambertseter legesenter etter å ha blitt vaksinert. Foto: Aina Moberg

Klikk på bildet for å forstørre.

Vente på tur: Arvid Sørensen står klar til å registrere seg for å ta vaksine på Lamberseter legesenter torsdag. Foto: Aina Moberg

LAMBERTSETER: Kontoret startet vaksineringen klokken 12. Kvarteret senere var Magda Mendelsohn (84 år) og Lea Klein (49 år) ferdigvaksinert og på vei ut i høstsola.

– Dette gikk jo raskt. Godt å slippe en milelang kø, smiler de.

– Jeg er i risikogruppen og fikk to vaksiner. I den ene armen mot vanlig influensa og i den andre mot svineinfluensa. To små stikk, og så var det gjort, forteller Magda.

Ikke prioritert

Lea fikk også vaksine, men kun den mot vanlig influensa.

– Jeg har allergi, astma og diabetes og trodde jeg tilhørte risikogruppen. Men legen mente at jeg foreløpig ikke er prioritert til å få vaksinen, og da slår jeg meg til ro med det, sier Lea.

Utenlands

Inne på venterommet står Arvid Sørensen langt foran i vaksinekøen. Han pleier å ta vanlig influensavaksine hver høst.

– Men, nå skal jeg reise til Spania, og da er det tryggest å ta svineinfluensavaksine først. Kona mi skal ta den også, forteller 81-åringen.

Inger Bjørnson (75 år) er også på plass i løpet av den første timen Lambertseter legekontor tilbyr vaksine mot svineinfluensa.

– Jeg tok vanslig influensavaksine sist uke. Nå synes jeg det er tryggest å vaksinere meg mot svinevarianten også, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.