*Nettavisen* Nyheter.

Magica fra Stovner

Hekseformler for alt fra tannpine til hvordan å vinne en kvinnes gunst er igjen samlet mellom to permer, og denne gangen blir man ikke brent på bålet for å lese dem.

Stovner:Det er ikke mye av omgivelsene på Stovner senter som tilsier århundre med heksekunster og magi, men det er sterk kost som ligger foran oss på bordet.
"Dr. Christian Bangs Norske Hexeformularer og magiske oppskrifter" er 812 sider med magisk lesing som kom ut for første gang i 1902. Den utgjør hekseformulanes svar på et leksikon, og "Svarteboken" består av oppskrifter samlet fra hele landet.
Selv om noen av oppskriftene inneholder innslag av ondskapsfull svart magi er de fleste ment til å kurere uskyldige skavanker og gi bedre hell i kjærlighet.
De fleste som leser denne boka vil nok finne den morsom, men samtidig er det viktig å respektere både boka og leserne. Man skal ikke kimse av disse ritualene, sier Åsmund Gylder som driver det Stovner-baserte forlaget Mystica Eterna, som står bak boka.

Dametekke

Gylder fikk sitt første møte med svarteboka som 17-åring på besøk hos familie på Otta. Mystikeren og forfatteren Marcello Haugen er i slekt med Gylder, og det var han som hadde latt orginalboka gå i arv til senere generasjoner.
Jeg var jo selvfølgelig litt søkene som man gjerne er i ungdomstida, og jeg leste jo mest om hvordan jeg kunne få hell med damer og aldri tape i kamp. Jeg tror den dag i dag at det fungerte, ler Gylder.

Nesten utsolgt

Forlaget Gylder driver er dedikert til Marcello Haugens forfatterskap og livsfilosofi, som gikk ut på at alle religioner munner ut i et formål; kjærlighet.
De som leser og driver med dette får ofte større tro på seg selv, og finner kraft i sitt eget jeg. Det er jo bra at vi kan spre selvtillit og gode vibrasjoner, sier Gylder.
Dette er med på å menneskeliggjøre det folk flest ofte ser på som hokus pokus. Man trenger jo ikke ta alt like seriøst, men det gir jo ett lite innblikk i fortida.
I alt 200 eksemplarer ble trykt opp, men allerede er rundt 140 stykker solgt, og forlaget skal trykke opp flere bøker i nær fremtid.

Krem

For de som har problemer med å komme helt inn på svarteboka, er det også en "Hexekrem" som kan benyttes. Kremen er laget av selskapet KmR Unander Care i Trondheim og inneholder diverse organiske, norske urter.
Man kan jo ikke ha ritualer uten den rette stemningen. Riktignok er denne kremen uten de narkotiske stoffene som var vanlige før i tiden, men vi har fått mange positive tilbakemeldinger, sier Gylder med et smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag