RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magisk feiring


Vestre Aker Dusjlag ble mottatt med varm applaus i Ris kirke. I år feirer det blandete koret sin 20-årsdag. Foto: Ingrid Louise Christensen
Vestre Aker Dusjlag ble mottatt med varm applaus i Ris kirke. I år feirer det blandete koret sin 20-årsdag. Foto: Ingrid Louise Christensen Foto: Ingrid Louise Christensen
Onsdag innledet Vestre Aker Dusjlag sin 20-årsfeiring med en New Orleansaften i Ris kirke sammen med Magnolia Jazzband.

 

– Det er fantastisk å være her sammen med Georg Reiss og "gutta" i Magnolia Jazzband. Da drysser det litt stjernestøv på oss også, smiler dirigent i Vestre Aker Dusjlag, Kristin Groven Holmboe.

– Kunne ikke snu

20 år har gått siden Jens N. Engelstad løftet av telefonrøret og ringte redaksjonen i Akersposten klokken 23.30 en sen kveld i 1990.

–Vi avtalte at journalisten skulle intervjue meg allerede dagen etter, og da kunne jeg jo ikke snu. Så på den måten var avisen med på å sette det hele i gang, ler initiativtaker Engelstad.

– Ser fram til 20 år til

Journalisten krevde en arbeidstittel, og korentusiasten ga henne Vestre Aker Dusjlag. Siden har det blandete koret båret nettopp det navnet.

– Det er kjempemorsomt å se hvor langt vi er kommet takket være en flott dirigent og godt humør. Jeg hadde ingen idé den gangen, at vi fortsatt skulle synge 20 år senere, og stadig få større og større ambisjoner. Jeg ser fram til 20 år til, sier Engelstad smilende mens han skuer utover en fullsatt kirke.

Skaper noe sammen

Magnolia Jazzband og Vestre Aker Dusjlag ble mottatt med varm applaus. Sammen serverte de publikum en magisk aften i Ris kirke.

– Dette er en form for meningsfylt verdiskapning hvor man skaper noe sammen, sier Kristin Groven Holmboe.

–Dusjlaget er veldig underholdende, sier Ove T. Aasen.

Men det er ikke bare publikum som setter pris på Vestre Aker Dusjlag, det gjør også medlemmene i Magnolia Jazzband.

– Her er det fullt trøkk, og det er veldig bra, også har de jo Norges beste dirigent etter min mening, sier Georg Reiss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere