*Nettavisen* Nyheter.

Magisk julesang

Det var tett mellom kjendisene i Grorud kirke fredag kveld. Førjulskonserten har blitt en velkommen tradisjon.

GRORUD: Hundrevis av publikummere hadde funnet veien til denne årlige tradisjonen som kalles "Stille natt Hellige natt", med Anita Skorgan, Marian Aas Hansen, Rune Larsen og Tor Endresen. Stjernegruppen er blitt definert som noen av landets fremste scenekunstnere, og betydelige deler av overskuddet går til Strømmestiftelsens arbeid.

God start

Klokken 21.00 begynte kirken å bli full. Publikum fikk beskjed om å unngå å oppbevare jakkene på setene for å spare plass. Det var en avslappet stemning, lys ble tent og konserten var i gang. Publikum fikk oppleve en fin start med fremførelsen av "O stille nat". En treffende salme som ble fulgt opp med Tor Endresen sin versjon av "You Raise me up". Det ble sunget allsang der publikum ble delt mellom menn og kvinner i kirken. En lyssetting av fargerike kontraster, en utrolig akkustikk og en potensiell julefølelse var dannet.

Nytt og gammelt

Anita Skorgan hadde produsert en ny melodi for den dype sangen "Herberget" som vi fikk høre. Opptredenen var ekte. "Mary's Boy Child" av Skorgan ble sunget, noe som styrket det gode intrykket som allerede var blitt dannet.
Låten "Feliz Navidad" (God jul) ble også en suksess. Dette er en teknisk sang med mer vekt på god gitarutførelse, der Olav Torget (gitar) og Endresen deltok. En lettere stemning var tilstede hos publikum, og alle klappet med.

Humoristisk og personlig

Barnehistorier fra hjemmet og en latterfylt "Jingle Bells" traff publikum godt. De fire sangerne delte kjære og hjertegode minner, noe som trolig skapte en del assosiasjoner og glede. Jingle Bells var et artig bidrag, der de demonstrerte kontrasten av en stresset og avslappet Jingle Bells. Dette var god ironi rettet mot vårt "stress-samfunn".
"Du grønne glitrende tre" av Larsen og en fin solo av Hansen sørget for at humøret holdt seg.
"O Heliga Natt" av Endresen var et utrolig bra, vakkert og rørende bidrag. Han fikk en velfortjent trampeklapp av publikum. Dette ble fulgt opp med "Deilig er jorden" der publikum deltok i tre vers stående. En flott avslutning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.