RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magisk julestemning

Flottere pepperkakehus skal du lete lenge etter! På Sørkedalen skole loddet de på søndag ut en tro kopi av sin egen skole.

Sørkedalen: Få steder har et like bra utgangspunkt som Sørkedalen barneskole når det i disse dager holdes julemarkeder og messer byen over. Mørket lå over skolegården og foran det gamle, gule bygget lyste et juletre opp den lille plassen da grendeskolen åpnet dørene på søndag.
Juletradisjon
Elevene stilte ut og solgte selvlagede produkter, kaker og lodd. Tidlig om morgenen lånte Bogstad gård ut ovnen sin, og det velduftende resultatet var ferske brød til salgs under messen. Ettermiddagen ble rundet av med juleforestilling i gymsalen hvor alle elevene medvirket.
- Dette gjør vi hvert år, sier FAU- leder Helene Hammerstad.
Pengene fra julemessen går til ulike prosjekter ved skolen.
- Er det noe skolen trenger, setter vi av penger til det, forteller hun.
Pepperkakeskole
En av hovedattraksjonene i år var utvilsomt pepperkakehuset. En forelder, Merete Sejersted Bødtker, har laget en tro kopi av den vesle skolen i Nordmarka.
- Jeg trasket rundt skolen og tok digitale bilder som jeg behandlet på dataen. Utfordringen var å få tegningene i riktig format, forteller hun.
Ved siden av det spektakulære og høyst spisbare huset ligger tegningene. Malen selges slik at alle kan lage sin egen pepperkakeskole.
Juleeventyr
Da det var klart for elevforestilling, brukte rektor, Herdis Rasch-Engh, anledningen til å takke de foresatte og elevene for innsatsen. - Dette er en tradisjon som krever mye av både elever og foreldre, men denne ettermiddagen i desember er fantastisk hyggelig, smiler hun.
Så var det elevenes tur til å vise seg frem. Iført flotte, hjemmelagde kostymer tok de publikum med tilbake til Bethlehem og Jesu fødsel. Både englekor og gjetere, Josef og Maria sang til publikum om julens glade budskap og Jesu fødsel. Og når snøen lavet tett ned utenfor vinduet, var det ikke en av gjestene på Sørkedalen skole som kunne unngå å komme i den rette stemingen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere