RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magisk kveld på gården


Velkommen: Inger Seim ønsker alle hjertlig vekommen til magisk kveld på Tveten gård.
Velkommen: Inger Seim ønsker alle hjertlig vekommen til magisk kveld på Tveten gård.
Tveten gård og Alna bydel inviterer 4 november til en magisk kveld med heksedrikk og varme kringler på Tveten gård. Gården åpner dørene klokka 23.00.

Tveita: I fjor ble det for første gang arrangert magisk kveld på Tveten gård. I år vil de igjen arragere det og gjøre det til en fast tradisjon.
- Det er viktig å lage noen faste tradisjoner knyttet til gården. Med midlene som vi fikk fra kultur 0-100 fikk vi muligheten til å utvide tradisjonene, forteller Inger Seim, som er kontaktperson for kultur 0-100.
Fra før av har de mange faste tradisjoner og en av dem er juletreetenning og julemesse som i år feirer 10 år.

Bakgrunnen

- Grunnen til at vi startet opp med dette er at det i fjor var et stort oppslag i VG hvor det stod at det spøkte på gården. Det fikk oss til å ville vise fram gården på kveldstid og faktisk se om det spøkte her. Menneskene som kom hadde lest avisen og trodde på det som stod der, så da de fikk beskjed om å være stille og følge med gjorde de dette, forteller Inger.

Røper ikke

De som møter opp kan forvente en mørkelagt Tveten gård som kun lyses opp av tente fakler og bål. Inger vil ikke røpe konkret det som skal skje, men kan fortelle at Kjell Nilsen fra venneforeningen kommer og skal fortelle historier om husene i gamle dager på gården.
I fjor hadde de en omvisning på gården og historikk om de ulike husene. Etter det ble de fulgt inn til et mørkelagt hus hvor Sara Chen spilte nydelig fiolin og Felix Peikli spilte klarinett sammen med Ivar Andersen på piano.
- Folk turte ikke applaudere før siste person var ferdig med å spille, fordi vi hadde bedt dem om å være stille, forteller Seim.
I fjor var de heldige med været og hadde en fantastisk aften. Arrangørene håper at det kan bli en like fin dag i år.

Store og små

Magisk kveld er et arrangement regnet for både små, unge og eldre, selv om det starter klokken 23.00.
- Vi håper at de små for en gangs skyld skal få lov til å være lengre opp og oppleve en fin og stille kveld her på gården, forteller Seim.
Det legges vekt på minst mulig støy, så folk kan få en minnerik kveld.
På grunn av brann foreskrifter er det begrensett antall mennesker som kan komme. I fjor var det omkring 100 mennsker som hadde møtt opp, og det er det det også er plass til i år.
Er du lur, så meld deg på i forhånd til Inger Seim på 90127837.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere