Gå til sidens hovedinnhold

Magisk sirkus

Som en trollmann instruerer Cory A. Tabino sine lærlinger. Med følelser og uttrykk omskapes akrobatikk til kunst.

BJERKE: I fjor høst gikk startskuddet for Nysirkus På Banen. De unge strømmet til en oppstartshelg med profesjonelle instruktører.

Berømt

Denne våren har Bjerkeklubben engasjert Cory A. Tabino fra San Fransisco i USA som instruktør og koreograf i hele to måneder.

Han har utdannet seg i Canada og har turnert med det verdensberømte Cirque Soleil i 15 år. Sist med forestillingen Saltibanco i 3 år.

Han har jobbet over hele verden og har også vært innom Norge før. Blant annet i oppsetningene Trollprinsen og Vintersol.
Kunst

Mens de treningsvillige lærlingene gjør de mest halsbrekkende øvelser på gulvet og oppunder taket, forteller den blide instruktør litt om sitt hjertebarn.

Nysirkus er ingen konkurranse. Det er kunst! Et direkte møte med publikum. Med bare kroppen som redskap, vever artistene en personlig fortelling inn i vakre sceneopplevelser, sier Cory A. Tabino.


Mangfoldighet

Nysirkus har tatt opp moderne dans og musikk, video og teater samt lys og lyddesign i sitt opplegg.

Dette er en mangfoldighet og en blanding av mange uttrykksformer. Hensikten er å skape en forestilling der artistene skaper en opplevelse gjennom en helhetlig dramaturgi og regi, sier læremesteren.

utvikling

Jeg har stor tro på at de unge som deltar i dette opplegget. De viser en treningsiver utenom det vanlige, og det må til, sier Cory A. Tabino.

Det er bare en herlig opplevelse å trene sammen med Cory. Han har så mye å bidra med at lei blir vi aldri, sier Kaja Swensen.

Hun har holdt på med Nysirkus siden 2000.

Cirque du Soleil

Fra en spe start på 70-tallet har det dukket opp mange nye "sirkuskompanier". Cirque du Soleil er det mest berømte og har oppnådd en eventyrlig suksess.

Med sitt utspring i Canada har kompaniet de siste 20 årene utviklet seg fra å være et gatesirkus til et omspennende selskap med avdelinger både i Las Vegas og Orlando.

Nysirkus er både spennende, utfordrende, vakkert og har kommet for å bli.

Klikk her for å komme til Bjerkeklubbens hjemmesider


Klikk her for å komme til Cory A. Tabinos hjemmeside

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden