RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magne Mjærum inviteres til audiens hos Kongen

Magne Mjærum, landsdelsleder i Det Norske Misjonsselskap (NMS), mottok sist lørdag Kongens Fortjenstmedalje i sølv.

Nordstrand: Overrekkelsen fant sted på et strategiseminar i NMS, hvor 50 ansatte og tillitsvalgte overrasket lederen sin med tildelingen.

Han vil senere motta invitasjon til audiens hos H. M. Kongen der han får anledning til å takke Kongen personlig for denne utmerkelsen.

Mangfoldig mann

Lederen av voksenutvalget i Nordstrand menighet har tusen jern i ilden og et hav av opplevelser å se tilbake på.

Varaordfører i Oslo, Aud Kvalbein, foretok overrekkelsen av medaljen som viser at Hans Majestet Kong Harald V har funnet Jan Magne Mjærum verdig til å motta Kongens fortjenestemedalje i sølv.

– Dette er ikke bare en viktig begivenhet for deg, men også en merkedag for dem som tok det initiativet som ledet frem til dagens medaljeoverrekkelse og som synes at du er en slik utmerkelse verdig, sa Aud Kvalbein i sin tale.

40 år på jobb

– Magne har nå arbeidet mer enn 40 sammenhengende år i Det Norske Misjonsselskap. Det er en betydelig innsats. I 30 av disse årene har du vært knyttet til leir- og leirskolearbeid. De siste 10 årene har du ledet NMS sin region Oslo/Borg. Du er godt voksen og nærmer deg pensjonsalderen. Det er på denne tiden mange begynner å trappe ned litt. Men du har de siste årene heller trappet opp og tatt på deg nye lederoppgaver i organisasjonen. Du har bidratt på en viktig måte i en krevende omstruktureringsprosess i NMS, fortsattte Kvalbein.

Magne = Mesnalia

Magne Mjærum har jobbet ved Mensnali Ungdomssenter ved Lillehammer i hele 21 år.

– Mange ser for seg Magne når de hører navnet Mesnalia, sa Aud Kvalbein.

– De to er ett. Her drev du ungdomssenter og leirskole. Du utviklet også Ungdomssenteret slik at det ble en del av bygda. Du inviterte bygda til 17. mai-fest og til St. Hansfeiring og her organiserte du middagsservering i forbindelse med Skilagets familieskirenn. På Mesnalia var du en viktig pådriver og gjennomfører for å få til Kulturstsien «Kvilestelle». Slik bidro du til å dele og tilrettelegge den vakre naturen rundt Mesnali for flere.1994 jobbet også du med OL, minnet varaordføreren om i sin tale.

Inspirator

– Barn og unge har ligget ditt hjerte nær bestandig. Du har vist deg som en stor inspirator og jobbet målbevisst med ledertrening for å dyktiggjøre de unge til oppgavene som de ble satt til, fortsatte Kvalbein.

Mannens naturglede ble også viet oppmerksomhet.

– Tiltaket Vandringsmannen, en gjeng mannfolk som drar på tur i Østmarka. Dere går på tur sammen og sitter rundt leirbålet og snakker om de evige ting. Er ikke dette Magne i et nøtteskall, spurte Kvalbein retorisk.

Kultur-deleren

– Magne tar også initiativ innen kulturfeltet. Uten selv å ha musikalsk fagkompetanse, har han tatt initiativ til og ledet to CD-produksjoner der norske og afrikanske musikere fra Mali har bidratt sammen til spennende møter mellom kulturer.

– På kukturfronten må vi også nevne ikonutstillingen som Magne fikk arrangert i Oslo i 2008. Utstillingen fikk mye oppmerksomhet,og et ikon ble overrakt til Hennes Kongelige Høyhet Dronning Sonja, minnet Kvalbein de fremmøtte om.

Mister pusten

Varaordføreren ga opp å få med seg alt det Magne har bedrevet av stort og smått.

– Jeg har ikke hele oversikten over Magne, sa hun etter å ha ramset opp verv og oppgaver han har påtatt seg gjennom årene.

– Det er til å miste pusten av, oppsummerte hun. Og slo fast at Magne Mjærum er en mann som viser seg som en allsidig, inspirerende og initiativrik person. Som går opp nye veier. Som ser muligheter der andre ser stengte dører. En unik nettverksbygger som evner å skape gjennom andre og få fram de gode sidene ved medarbeiderne sine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere