RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erik Evenrud med et lite utvalg av de fargerike stemorsblomstene.
Erik Evenrud med et lite utvalg av de fargerike stemorsblomstene.

Magnoliaen blomstrer på Nordstrand

Det er travle dager hos Erik Evenrud og blomsterdamene hans på Nordstrand hagesenter for tiden.

NORDSTRAND: Etter en lang vinter er det nå endelig tid for å stelle i hager, på terrasser og balkonger og forberede sommersesongen. På Nordstrand hagesenter merkes det godt at folk er godt i gang med vårens vakreste eventyr.

Busker, plen og stemorsblomster

– Det som er typisk for våren er klipping av busker og hekker, preparering av plen og utplanting av blomster, forteller daglig leder Erik Evenrud.

– Mange bytter ut vintergrønt som tuja og sypresser og planter ut blomster nå. Det er spesielt stemorsblomster det går mye av. Så fort frosten gir seg er det bare å plante ut stauder, busker og trær, forsikrer han.

Gode råd for sunn plen

– Folk tar tak i hagen etter vinteren og mange begynner med plenen. Mange sliter med mose på plenen og dette kan fjernes med mosebehandler eller mosefjerner. Når dette har fått virke, kan en rake ut og ha på jord, gressfrø, gjødsel og kalk, sier en ivrig og opplagt hagesenter-leder.

– Det viktigste man gjør i april, mai og juni er å gjødsle plenen. Vitaminene i gjødsla er bra for gresset og det blir mindre mose, forteller han.

Mange har fått skader på trær og beplantning denne vinteren. – En eksepsjonelt hard vinter har gitt skader av forskjellig art, brekkskader på grunn av snø, frostskader og noen tørke- og sviskader, sier Evenrud, som har hatt godt besøk av hageglade folk siden påsketider.

Etter at folk har fått ryddet opp i hager og forpleid busker og trær etter vinterens harde medfart venter han rundt 1.mai et nytt rush av folk som skal handle sommerblomster.

Nye trender

Nye trender gjør seg gjeldende også på hagefronten.

– Folk er blitt mer opptatt av eksotiske vekster som for eksempel palmer, druer, oliven og rosmarin, sier Evenrud.

– Og folk vil gjerne ha større planter enn før.

Han forteller videre at folk ikke er så opptatt av at plantene nødvendigvis skal vare så lenge, men at de koser seg med plantene og gjerne prøver ut nye ting.

Samme konsept

Det som før var Nordstrand Bo Grønt er nå under Hageland-kjeden. Det er ikke store forandringen, forteller Evenrud.

– Konseptet er det samme, det er de samme folkene som jobber her, og vi har den samme gode servicen, smiler han.

Magnolia

Vårsola er i ferd med å tine opp det frosne vannet som har lagt seg som en kappe rundt de vakre magnolia-trærne etter nattens vanning. Små lilla, rosa og hvite blomster er i ferd med å springe ut.

– Magnoliaen går i blomst nå. Det er kanskje noe av det vakreste vi har, avslutter hageentusiasten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere