Majostuen skal fylles med fotball

KLARE: Gutta fra Frigg 97-1 trener på innlegg før Frigg-cup. Fra venstre mot høyre: August (blå keeperdrakt), Amin, Jens (hopper med ryggen til - røde fotballsko), Markus, Dardan, Sindre (med ryggen til), Johannes (skjult bak Sindre), Jørgen, Michael og Torbjørn. Bakerst: Trener for Frigg 97-1 Jan-Terje Østerberg og Steinar Kristoffersen fra Frigg-cup komiteen

KLARE: Gutta fra Frigg 97-1 trener på innlegg før Frigg-cup. Fra venstre mot høyre: August (blå keeperdrakt), Amin, Jens (hopper med ryggen til - røde fotballsko), Markus, Dardan, Sindre (med ryggen til), Johannes (skjult bak Sindre), Jørgen, Michael og Torbjørn. Bakerst: Trener for Frigg 97-1 Jan-Terje Østerberg og Steinar Kristoffersen fra Frigg-cup komiteen

Spørsmål: Hva kan få Erling Fossen til å bli stum(av beundring)? Svar:Innsatsen til foreldrene i Frigg som forbereder seg på å ta imot 1200 spillere og inntil 2000 foreldre til helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLARE FOR KAMP: Bakre rekke fra venstre: Arne Damvin og Steinar Kristoffersen - begge fra Frigg-cup komité Midten fra venstre: Johannes, Sindre, Desi, Torbjørn, Terje, Markus og Ulrik Foran fra venstre: Jørgen, Amin, Michael, Jens, August, Dardan, Aditya

MAJORSTUEN: Lokalavisen ringer Erling Fossen for å sjekke tempen før Friggs årvisse vårcup som går av stabelen for 25.gang til helgen. Han nekter å svare. Han har ingen kommentar! Friggs ustoppelige talsmann sender oss videre til fotballpappa Arne Damvin. Cupen er nemlig foreldredrevet.

Arne bestemmer

Og i år er det Arne som har regien på hele showet. Det er en heftig oppgave han har fått i fanget. Han står i spissen for mellom 100 og 150 foreldre til unger som er blitt 12 år. Alle som en håper de på vakkert vær i jubileumsåret. De vet at sol betyr flere folk, høyere stemning og mer salg av is, brus, pølser og kaker. Cupen er Friggs viktigste inntektskilde, og dessuten et fantastisk møtepunkt for barn og foreldre. Og en manifestasjon av dugnadsånden, selve ryggraden i klubben.

– Jeg gleder meg, sier Arne Damvin og gjør krav på å bli trodd. Han håper og tror foreldrene har truffet i sine anslag på hvor mye brus og pølser det er riktig å kjøpe inn. Heller for mye brus som du kan få levert tilbake, heller litt for lite pølser som du brenner inne med om de ikke blir solgt. Kunstgressbanen på Tørteberg er i fin-fin shape. Alt ligger til rette for en idrettsfest av aller beste slag.

– Friggs tradisjonelle Vårcup på Majorstuen og er en av byens mest tradisjonsrike og hyggelige cuper. Cupen ble først arrangert i 1984. Primærfokus er på barnas fotballglede og opplevelser, sier Arne Damvin. Selv om han ikke har hatt totalansvaret før, så føler han seg forberedt.

– Alle vi som er foreldre til barn i Frigg er jo vant til å bidra både på cupen og ellers. Så vi kjenner opplegget, og vi kjenner hverandre. Dugnadsånden er der, og da blir det bra, lover han.

400 kamper

Over 130 lag er påmeldt med ca 1.200 spillere i alderen 6-12 år, og i løpet av cuphelgen skal det avvikles nesten 400 kamper. Det krever mange folk i sving på og rundt banen. Ikke minst må det mange dommere til. I fjor dømte ungdommer som har fylt 13 år en rekke kamper i de laveste aldersklassene, og det fungerte bra. Det hendte det knep slik at tenåringer måtte dømme 12-åringer. Det gikk greit det også, forteller Arne Damvin.

NRK stiller opp

Det er ikke selvsagt at det skal gå an å arrengere en gigantisk cup på Majorstuen. Men det går glimrende. Ikke minst takket være NRK som stiller sine parkeringsplasser til rådighet. Dermed skal logistikken gå fint, selv om det kommer mer enn 3000 mennesker. De kan glede seg til fotball, fotball, fotball. Og til popcorn, kaker, frukt og annet å putte i munnen. Blr det regn så må de trekke inn i klubbhuset. Blir det sol, så blir det salg fra telt. Enhver cupsjef håper på sol. Ikke minst er det morsommere å dele ut premiene til hver eneste spiller om værgudene smiler.

– Jeg er blitt veldig opptatt av langtidsvarselet, innrømmer Arne Damvin. Som påstår han ikke er nervøs for noe. Det er orden i kaoset. Og skjer det en ulykke har cupen sin egen medisinske post bemannet av foreldre med medisinsk bakgrunn. Forhåpentligvis får de ikke praktisert så mye annet enn å legge på isposer denne helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.