Mak(t)eløse

Per (bakerst) får til slutt sin Makte-Marit (foran). Foto: Linn Kongsli Lundervold

Per (bakerst) får til slutt sin Makte-Marit (foran). Foto: Linn Kongsli Lundervold

Gleden og energien som formelig sprutet ut av skuespillerne, gjør Ullernrevyen 2009 til et mektig show.

Kathrine Moholt blir omfavnet av de anonyme. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Torbjørn som Goliat. Foto: Linn Kongsli Lundervold

ULLERN: "Små menn med stor makt kan volde store ulykker." Det står det på papirlappen som ligger på stolen min.

For i Ullern-revyen "Maktesløs!", skal de mektige bli maktesløse og de maktesløse mektige.

Klokken 15.30 fredag stiller instruktør Christian Valeur og skuespiller Thomas Thomas Konow Hargreaves på nettmøte med Ullern Avis Akerspostens lesere. Send inn spørsmål her!

Per og Makte-Marit

I Maktesløsland finner du både Snåsamannen og Ari Behn (så banalt, men dog så morsomt!), mens maktesløse Per (Jacob Løvenskiold) klarer å tilkjempe seg sin Makte-Marit (Sara Kathleen Hoel). Moralen er god også i Ullernrevyen med andre ord.

Se flere bilder fra revyen her!

Revyens tema er dratt godt inn i de fleste sketsjene. Joachim er maktesløs når han er inne i en mobbesirkel, Marte når kost- og mask-gruppa streiker, og Karoline når barne-tv-bjørner bryter intimgrensene hennes.

Karoline blir derimot mektig når hun som politiker får uttrykke seg om viss vass på bloggen sin (eller var det kanskje maktesløs), og Joachim når han finner tonen med en uteligger.

Torbjørn blir på sin side maktesløs når han som trøndersk partyfikser og forfatter (med sterke referanser til en viss Magnus Rønningen) mister nakenbildene sine av Rune Bratseth.

Ekte skuespillerglede

Men tema og moral til side. For det var skuespillergleden og energien som virkelig gjorde Ullernrevyen til noe eget, kanskje ikke så mye temaet og innholdet i sketsjene.

Thomas Konow Hargreaves innledet det hele med et one-man show. Hvorfor må han, som den enestående skuespilleren han er, bli fortrengt av de store søylene foran på scenen?

Med denne åpningen fikk Ullern-staben harsellert litt med sitt dårlige utgangspunkt: Den lille scenen med de store sjenerende søylende, som til gjengjeld ble maksimalt utnyttet av skuespillerne.

Briljerende gyminstruktør

Høydepunktet i første akt kom for denne journalisten nesten helt på begynnelsen.

"Gjør som jeg gjør" er helt tydelig stjernenummeret til Joachim Wik Lystad. Han briljerer som en lettere hyperaktiv svensk gyminstruktør, fulgt av en frustrert gymelev i Jacob Løvenskiolds skikkelse.

Også Anonyme Anonymikere er et morsomt innslag i første del, når den anonyme programlederen (Hanna Øiestad Damskau) til slutt viser seg å være Kathrine Moholt. Også det innviklede familiedramaet "Trigger-emosjonell" og guttas dansenummer "Obey my hammer and my cloak" er høydepunkter i første akt.

Kveldens mest rørende nummer var "Ny kurs", sangnummeret som viser kjærlighetshistorien mellom en tigger (Marte Hurlen) og en finansmann (Joachim), genuint fremført med klokkeklare stemmer.

"Det er ikke lett å være overdog"

Kost- og mask-gruppa, som overkjører skuespillerne og innfører det allerede forkastede "vaffelnummeret", viser at makta noen ganger rettmessig er ulikt fordelt. Det var nok en grunn til at dette nummeret i utgangspunktet ikke skulle vises...

Ellers byr Ullernrevyens andre akt også på gode humoristiske innslag, og god koreografi. Elevene på Ullern viser alt i alt at de på ingen måte er maktesløse innenfor revysjangeren.

Se flere bilder fra revyen her!

Som Goliat sier det (i hvert fall i Ullernrevyen): "Det er ikke lett å være overdog".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.