*Nettavisen* Nyheter.

Makan!

Faksimile: Akersposten 13. august.

På Hovseter har et varmt hjerte, Anne Fjermeros, tatt seg av en forkommen hittekatt og gitt den et hjem. Naboer er blitt glad i katten Mons. Dyr skaper glede og trivsel. Ingen er sjenert eller plaget, og derfor har ingen klaget. Men efter to år truer styret i borettslaget andelseieren med utkastelse dersom hun ikke kvitter seg med sin husvenn som ikke gjør noen fortred. Styret vil gå så langt at hennes leilighet tvangsselges uten en gang først å ha kommet med en høflig påminnelse om at hun har glemt å søke tillatelse. Det setter alle menneskelige hensyn til side og bruker et symbolsk reglement som egentlig er ment å begrense dyrehold. "Ta livet av katten, eller flytt!" Slikt gir sikkert våkenetter og angst. Formynderstat og prinsipprytteri, spør du oss.

Et slikt samfunn ønsker vi ikke. Vi ønsker løsningsorientering og medmenneskelighet på alle nivåer i vår bydel. Bydel Vestre Aker skal være en god bydel å bo i. Alle skal føle seg trygge, ingen skal bli trakassert eller utsatt for vold og trusler. En kardemommeby er det nok ikke lett å skape. Men ethvert minisamfunn, boliggrend, borettslag og sameie bør ha som mål at ingen blir tråkket på. Å frata et menneske et dyr er en stor påkjenning. Å bli truet med tvangssalg er sikkert mer enn de fleste av oss ville kunne tåle.

Vi ber alle som støtter Anne i hennes kamp for sin Mons om å kontakte lokalavisen: redaksjon@akersposten.no og gi styret i Meklenborg borettslag det råd å finne en minnelig løsning.Elin Horn Galtung og Terje Bjøro

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.