RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Makeover på Glasshuset


GLASSHUSET: Snart blir det fest på Glasshuset, her representanter fra ungdomsrådet og andre brukere av Glasshuset, fra venstre: Thea Bush, Trude Røst, Amalie Istad, Mie Almankaas, Henriette Dannevig, Maika Marie Godal Dam og Emma Sundquist Aune. FOTO: Kristin Tufte Haga
GLASSHUSET: Snart blir det fest på Glasshuset, her representanter fra ungdomsrådet og andre brukere av Glasshuset, fra venstre: Thea Bush, Trude Røst, Amalie Istad, Mie Almankaas, Henriette Dannevig, Maika Marie Godal Dam og Emma Sundquist Aune. FOTO: Kristin Tufte Haga
Heldig er Glasshuset på Nordberg - «huset» er shinet opp, med penger gitt av Nordre Akers ungdomsråd. Og nå blir det fest.

KRINGSJÅ: – Oppgradering av Glasshuset er ett av tre prioriteringsområder som vi spesielt jobber med. Nå har det jo blitt veldig så fint her, og ungdomsrådet inviterer alle syvendeklassinger fra Kringsjå, Korsvoll og Tåsen til åpningsfest her, 25. april, forteller representantene fra ungdomsrådet Nordre Aker, Maika Marie Godal Dam, (10. klasse Engebråten, Emma Sundquist Aune (9. klasse Engebråten), Thea Bush (8. klasse Nordberg), og Henriette Dannevig (8. klasse Nordberg).


Hvert år får alle de forskjellige ungdomsrådene bevilget en viss sum penger fra kommunen selv. Av nesten 130.000 kroner har Nordre Aker Ungdomsråd bevilget 44.000,- til nye møbler og pc’er til Glasshuset - «fritidsklubben» i regi av bydelen, og vegg i vegg med Kringsjå barneskole og Nordberg ungdomsskole.


Og riktig så fint har det blitt, nye møbler, trådløst internet med fire bærbare pc’er, «air»-hockeybord med mer.
 

Så alt er snart klart til festen for syvendetrinn, i slutten av måneden.

Vil ha flere brukere

– Vi ønsker jo generelt at flere unge i Nordre Aker skal bruke både Trikkehallen på Kjelsås mer, og også Glasshuset her på Kringsjå. Vi håper på at åpningsfesten for syvende trinn her på Glasshuset bidrar til at flere «oppdager» stedet, og vil bruke det mer fremover. Det er jo også allerede faste syvendeklassekvelder en gang i uken, både på Trikkehallen og her på Glasshuset, forteller de unge fra rådet.


Det er også flere happenings på gang utover våren/sommeren, i regi av ungdomsrådet, både på Trikkehallen og på Glasshuset, all info blir også lagt ut på hjemmesidene til begge stedene.

Gutter også

Amalie Istad, Mie Almankaas og Trude Røst, alle fra niende klasse på Nordberg, gjør lekser i lokalene da avisen er innom. De er veldig fornøyd med «nye» Glasshuset.


- Det har blitt veldig fint her! Vi trives her, og er her ofte, også på kveldstid. Nå er det bare jenter her, men det er helt tilfeldig, ifølge Nordbergelevene.


De andre to hoved-prioriteringsområdene for Ungdomsrådet i Nordre Aker er bedre informasjon om helsetilbudene til de unge i bydelen, samt opprusting og belysning av gangveien Havnabakken/Damefallet.


Pengene som ungdomsrådet disponerer skal, ifølge bydelen, gå til tiltak og/eller arrangementer for, av og med ungdom. Alle barn og unge i bydelen kan søke om penger, men det må først og fremst gagne et flertall av barn og unge i bydelen. Ungdomsrådet behandler søknader fortløpende gjennom året – søknadsskjema finnes på nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere