*Nettavisen* Nyheter.

Maktdemonstrasjon ga gull

Suverene på romaskinen: Christiania Roklub hadde få problemer med å vinne stafetten i eliteklassen i innendørs-NM i roing. Her er det Anna Moldestad som gir alt.

Christiania Roklubs lag i eliteklassen var i det suverene hjørnet under innendørs-NM i roing. Jentene vant gullet med 17 sekunder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gull-laget: Andrea Älveborn (f.v.), Anna Moldestad, Nina Mjaaland og Trude Meyer vant gull for Christiania.

SKULLERUD: Gøy å vinne inne også. Det gir en pekepinn på hva slags form vi er i, sier gulljentene Andrea Älveborn, Anna Moldestad, Nina Mjaaland og Trude Meyer.

I løpet over 4x500 meter ble til slutt konkurrentene Bærum og Avancia Sport parkert kraftig av gjengen fra Bogstad-klubben. En seiersmargin på 17 sekunder vitner om klasseforskjell.

Vi trodde de andre skulle være bedre. Vi har tross alt også bare én som vanligvis konkurrerer i denne klassen til vanlig, sier Christiania-jentene som stilte med to juniorer og én lettvekter på stafettlaget.

Lang vinterpause

Andrea, Anna, Nina og Trude satser alle på «vanlig» roing, men synes det er gøy å få en betydningsfull konkurranse i den lange vinterpausen.

Det er fint med en konkurranse som gir treningen mer fokus. Dette er også både en fysisk og psykisk test, mener gullvinnerne.

Nå ser de frem mot starten på utendørssesongen.

Det første stevnet er i Porsgrunn i slutten av april, forteller jentene.

Gode resultater

Christiania Roklub markerte seg med flere gode resultater i helgens norgesmesterskap. Totalt reise Bogstad-klubben hjem med elleve medaljer hvorav seks gull.

Generelt gjorde Christiania det sterkt på stafettene, der klubben vant to klasser til foruten seieren i damer elite.

I junior b sikret Andrea Adamson, Sigrid Vinje, Agnes Karlseng og Milla Mathisen gull, mens Alexei Ivanov, Erik Sebastian Sandberg, Anders Smesrud og Fredrik Aasaaren gjorde det samme i herrer lettvekt.

Gull ble det også til Ole Kristian Karlsen på kortdistansen (500 meter) i herrer elite.

I lettvekt vant Anna Moldestad gull, mens Janne Spilling gikk til topps i master (60-69).

Agnes Karlseng (junior b), Trude Meyer (junior a) og stafettlaget i herrer elite (Andreas Holager, Erlend Løken, Kristoffer Lorentzen og Simen Knutzen) ble alle sølvvinnere for Christiania. Alexei Ivanov ble bronsevinner i lettvekt.

Bestumkilen tok også medalje i NM. Det sørget Børge Myrlund Larsen for i master (32-39).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag