RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Maler i solnedgang»


Boken "Maler i solnedgang presenterer for første gang Jon Larsens kunstnerskap i full bredde. FOTO: UTLÅNT
Boken "Maler i solnedgang presenterer for første gang Jon Larsens kunstnerskap i full bredde. FOTO: UTLÅNT
Tegneren, maleren og musikeren Jon Larsen fra Ullern er aktuell med boken "Maler i solnedgang".

ULLERN: Leder av "Hot Club de Norvege" Jon Larsen, fikk Oslo Bys Kunstnerpris i 2008, men debuterte allerede i 1977 med separatutstilling av egne bilder. Larsen har deltatt på Høstutstillinger, Østlandsutstillinger, Tegnerforbundet og hatt en rekke separatutstillinger, blant annet som festivalutstiller under SommerMelbu i Vesterålen.

Jon Larsen var elev hos den kontroversielle billedkunstneren Ryzard Warsinski. Det var likevel først og fremst surrealisten Salvador Dalí som ble Jon Larsens inspirasjon. I 1978 flyttet han, med hjelp fra Norges første surrealist, Rolf Stenersen, til Barcelona for å studere surrealisme og Salvador Dalí.

Boken "Maler i solnedgang" presenterer for første gang Jon Larsens kunstnerskap i full bredde, og gjengir hele 170 bilder i farger. Mange av bildene er aldri tidligere vist offentlig, og er i et figurativt formspråk som heller ikke er vanlig i Norge.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere