Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maler med koreanere

Prosjektleder Fride Kramer Riseng sammen med elever fra 5. trinn i kommunikasjon med barn i Korea. FOTO: Simen Sundsbø
Prosjektleder Fride Kramer Riseng sammen med elever fra 5. trinn i kommunikasjon med barn i Korea. FOTO: Simen Sundsbø
Barn fra Kastellet og Sør-Korea møttes tirsdag for første gang ansikt til ansikt via videokonferanse. Sammen skal de lage Kunst til UNESCO- toppmøte.

KASTELLET: – Kan ikke du gjøre sånn at alle barn snakker - på likt - til de voksne? Det var oppfordringen Fride Kramer Riseng fikk fra sin åtte år gamle datter Mari.

Fride tok oppfordringen på alvor og sammen med Harriet Rudd, tidligere aksjonsleder for TV-aksjonen, startet hun organisasjonen Echo2012.

Ideen er at barn fra hele verden skal kunne samarbeide om å lage kunst ved å bruke tilgjengelig og billig teknologi som webkameraer og Skype. Kunsten og teknologien skal smelte sammen og bli et globalt møtested for vennskap.

Og ambisjonene stopper ikke der. Drømmen er at man en gang får samlet barn og kunst fra hele verden og samtidig viser denne kunsten på kjente bygg verden over. Fride innrømmer at dette fortsatt ligger et stykke frem.

Ukentlig kontakt

Videokonferansen på tirsdag morgen (norsk tid) var bare første møtet i et langt samarbeid som skal fortsetter med ukentlig kontakt fremover.

Resultatet blir bilder til Unescos Toppmøte i Seoul i mai i år.

Malingen foregår på den måten at et webkamera filmer den ene halvdelen av lerretet, og en projektor viser bilde fra koreaneres kamera på den andre halvdelen. Slik kan barna på Kastellet og i Korea se hverandres bildet og male hver sin halvdel av det samme motivet.

Oslos kuleste

Fride sier hun valgte Kastellet skole som samarbeidspartner etter å ha hørt fra Ungt Entrepenørskap at Kastellet er Oslos kuleste skole. Konseptet er i en tidlig fase av utviklingen, og barna fra Kastellet får spille en sentral rolle i prosessen.

Erfaringene fra dette prosjektet kommer til å danne grunnlag for lignende prosjekter i fremtiden. Og barna er glad for at de får være med.

– Det er morsomt å få møte en skole fra Sør-Korea, sier Nour Azba, Mie Lippstad og Marthe Sofie Stubberud Evensen og Marte Løvberg.

De sier også at de syns det er gøy at akkurat de får være med på dette.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!