RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Malerier i Fjøset

Kunstneren Tove Haukeli fra Oppsal åpner en fargerik maleriutstilling på Årvoll Gård søndag den 23. april.

Oslo: Utstillingen av oljemalerier, som finner sted på Galleri Fjøset på Årvoll Gård ved Bjerke travbane, varer frem til fredag 19. mai. Haukeli kaller utstillingen "Malerier i Fjøset".

Kunst i blodet

Haukeli vokste opp i Trondheim etter krigen, men har bodd hele sitt voksne liv på Oppsal. Kunsten ble en naturlig del av hennes liv da hennes far,

Oddmund Kristiansen, også var kunstner. Haukeli, som også er utdannet interiørarkitekt, har en bred kunstutdannelse fra flere skoler. Hun har malt deltid i 35 år, men siden 1995 har malingen blitt et heltidsarbeid. Haukeli har et par utstillinger i året.

Jeg har vokst opp med å leke med farger. Min far, som opplevde krigen, malte mange dystre og abstrakte malerier. Jeg har valgt å male en del figurative og fargerike motiver.

Utstilllingen "Malerier i Fjøset" er også ment å være tilgjengelig for barn: Det er mange barn som kommer innom Årvoll gård. Det er første gang jeg stiller ut der, men jeg er veldig glad for å bruke dette lokalet. Det er en perle i Oslo.

Hver søndag er det underholdning i det galleriet jeg stiller ut så jeg regner med at en del barn kommer til å se bildene. Derfor har jeg med en del figurative bilder og blant annet en karikatur av Leif Juster.

Relatert til årstidene

Jeg lar meg inspirere av lyset i naturen og maleriene mine er ofte årstidsrelaterte. Jeg liker farger og bestemmer ofte fargesjatteringen før jeg begynner på et maleri, forteller Tove Haukeli.

Kunstneren foretrekker naturlig nok å male utendørs, gjerne på terassen.

Jeg maler hjemme nå, vi har god nok plass.

På spørsmål om hvorfor hun maler svarer kunstneren:

Jeg kan ikke slutte å male. Det gir så uendelig mye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere