RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Målet er å lage en knirkefri folkefest


VM-sjefen: Åsne Havnelid vil lage tidenes ski-VM. Hun håper naboene får et så knirkefritt mesterskap som mulig.
VM-sjefen: Åsne Havnelid vil lage tidenes ski-VM. Hun håper naboene får et så knirkefritt mesterskap som mulig.
Det ventes om lag 370.000 tilskuere til Holmenkollen under ski-VM i 2011. VM-sjef Åsne Havnelid håper mesterskapet vil fare pent med de berørte beboerne i området.

HOLMENKOLLEN: Vi skal begeistre og spre vinterglede, slår Havnelid fast overfor Holmenkollens vel, da vellet arrangerte sitt årsmøte i forrige uke.

VM-sjefen var invitert for informere om hva som skal skje i Holmenkollen i de neste to årene. For medlemmene i vellet er foreløpig ikke gledene i skisporet det viktigste. Avviklingen av VM og trafikkutfordringene er antakeligvis det de foreløpig tenker mest på. Havnelid lover at ski-VM skal presse myndigheter og synliggjøre hvor problemene vil komme.

Ingen biler

Beboerne i Holmenkollen merker allerede i dag problemene på utfartsdager og i turistsesongen. Havnelid lover i hvert fall at ikke en eneste privatbil utenfra vil slippe inn i området under VM.

Det er satt ned et transportutvalg som skal se på eventuelle problemer. Sammen med dere, vil det være en drahjelp for å få arrangementet til å bli så knirkefritt som mulig. Som for eksempel å synliggjøre flaksehalser og andre problemer. Det er vårt ansvar å sørge for at tilskuerne blir fraktet til Kollen på den best mulige måten.

Vil ha bedre infrastruktur

Gjenvalgt leder i Holmenkollens vel, Per Balch-Barth, håper VM kan gi området bedre infrastruktur. Også etter at mesterskapet pakker sammen. Vellet ønsker blant annet undergang ved Holmenkollen stasjon. Han mener dagens trafikkbelastning på Holmenkoll-veiene har nådd smertegrensen.

Vi kveles av trafikk. Om sommeren passerer en buss hvert åttende minutt. Bilene kjører veldig fort. Ofte oppstår det farlige situasjoner, sier Balch-Barth.

Det er planlagt utbedringer av tilførselsveiene. Blant annet med bredere fortau.

Det løser likevel ikke problemene med de store utfartsdagene.
Vellet er også opptatt av at Holmenkollbanen skal oppgraderes.

9000 i timen

Det kan kanskje komme gode nyheter fra Oslo Sporveier. Ifølge Havnelid kan det være ting på gang.

Jeg kan ikke si noe sikkert, men banen kan komme til å få metro-standard. Det vil i så fall bety at opp til 9000 mennesker i timene kan fraktes til Kollen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere