*Nettavisen* Nyheter.

Maling på snø

I høst og vinter har maling og farger vært tema i Myrertoppen Barnehage. Ikke bare inne - snøen er også fin og hvit å male på.

Kjelsås: Ungene i Myrertoppen Barnehage har snakket mye om farger. Særlig om gul, rød og blå. Men hva skjer når vi blander fargene med hverandre? Jo, da blir det nemlig lilla, oransje og grønn.

Forarbeid


Cathrine Fragell Darre i Myrertoppen Barnehage kan fortelle at barna har lagt ned en del forarbeid i malingsprosjektet.
Flere av ungene har jobbet mye med farger i høst og vinter. To - treåringene har hatt hovedansvaret for maleprosjektet. Vi tryllet litt og de ferdige blandingene ble lagret i yoguerth-begre, som vi satt i fryseren. Første runde med maling på snøen var tidlig i januar. Da var det kaldt nok for prosjektet vårt. Barna fikk ta malingen ut av fryseren og lagde små, fargede kunststykker ute i snøen. Noen dager senere kom mildværet. Da puttet vi kunsstykkene opp i bøtter med varmt vann. Kunsten smeltet, og vi helte det fargede vannet i snøen. Det ble kjempefine, små bekker. Det synes ungene var fint å se på, sier Cathrine.

Vinterfest


I slutten av forrige måned var det vinterfest i Myrertoppen Barnehage, og nye runder med maling.
I dag er det utefeiring. Ungene synes det er gøy å
male, og hvit snø er et fint lerret. I tillegg skal vi leke, ake og kose oss med pølser og lomper, sier Catherine.
Det ble laget små fantasifulle skulpturer av snø, og så var det bare å sette i gang. Barna fikk hver sin spruteflaske med maling, og byttet farger med hverandre. Noen var mer opptatt av å male på hverandre, i stedet for på snøen. Men det er likevel ingen tvil om at Myrertoppen Barnehage har mange frem- tidige kunstnere på gang.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag