RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Målsettingen er en skinnende bydel


Bydelsadministrasjonen har satt i gang en ryddeaksjon i Søndre Nordstrand. Først ut var Holmlia og skråningen nedenfor busstasjonen. F.v: Heidi Helgesen, Mette Fjeldstad og Inger Aguilar.
Bydelsadministrasjonen har satt i gang en ryddeaksjon i Søndre Nordstrand. Først ut var Holmlia og skråningen nedenfor busstasjonen. F.v: Heidi Helgesen, Mette Fjeldstad og Inger Aguilar.
På initiativ fra Bydelsadministrasjonen er det nå blitt satt i gang en ryddestafett i Søndre Nordstrand. Du oppfordres herved til å delta.

HOLMLIA: Over fire måneder inviteres bydelenes delområder; Holmlia, Mortensrud og Klemetsrud, Bjørndal, samt Hauketo og Prinsdal, etter tur til å gjøre en ekstra innsats for et triveligere nærmiljø.

– Ryddestafetten er et nytt initiativ. Bydel Søndre Nordstrand vil bli den reneste, ryddigste og vakreste bydelen i Oslo! sa informasjonskonsulent Heidi Helgesen.

– Gullkosten, som symboliserer dette viktige arbeidet, vil bli gitt videre til kontaktpersoner for neste område, fortalte hun.

Sammen med andre fra bydelsadministrasjonen trykket hun på startknappen for Holmlia. Helgesen og de andre er av den oppfatning at det tar tid å endre holdninger og atferd. Gjennom ryddestafetten ønsker de at alle skal få en kontinuerlig påminnelse om at man alltid må putte papir og annet søppel der det hører hjemme, og ikke i omgivelsene rundt seg.

LES OGSÅ: Ruskenpatruljen til tjeneste

Bydelen har et godt samarbeid med Ruskenaksjonen og Friluftsetaten når det gjelder nødvendig utstyr som hansker, avfallssekker og bortkjøring av avfall.

Vekk med søppelet

Aller først ut i stafetten var Holmlia, som forrige uke gjøv løs på området i skråningen nedenfor busstasjonen ved senteret. Området er både bratt og lite framkommelig, så for tre av de trofaste, frivillige fra pensjonistforeningen, som hadde stilt opp på vegne av Stiftelsen Holmlia nærmiljø, ble det litt vel ulendt terreng denne gang.

Men det så ut til at resten av deltakerne klarte seg på egen hånd. De jobbet i femte gir og fylte opp mange søppelposer med rot og skrot.

– Vi fant mest små ting, som sølvpapir, sigarettpakker, sugerør, glass og noen sprøytespisser, fortalte BU-konsulent Mette Fjeldstad.

Ironisk nok fant hun og de andre deltakerne også en stor søppelkasse, som lå henslengt oppi krattet. Ifølge Nimet Kilinc og Istralin Mohamed Issak, begge fra Søndre Nordstrand Innvandrerforening og Mangfoldsutvalget, er det nettopp avfallsbeholdere som er den store etterspørselen i bydelen.

Flere søppelkasser, takk!

– Det er mange som sier at det trengs mer av det her. Hvis du spiser en is har du ikke lyst til å gå med papiret i lomma etterpå, mente Istralin.

– Bare vi får flere søppelkasser i området vårt, kan folk heller kaste i dem enn på bakken, sa Nimet.

I samarbeid med andre aktører i Mortensrudområdet, blant annet Røde Kors, skal Nimet og Istralin sørge for at stafetten fortsetter videre på Mortensrud.

– Vi gleder oss fordi det trengs, sa Istralin.

Hun fortalte at de vil rydde i området rundt Mortensrud senter.

– Det blir etter at skolen har startet, i første omgang over en dag. Vi ønsker at det skal bli et stort arrangement og at mange vil delta, sa hun.

Med en nikkende bekreftelse fra bydelsutvalgets leder, Nadeem Butt, ønsket damene spesielt å motivere barn og unge til å ikke legge fra seg søppel på bakken. Nadeem overrakte dem stafettpinnen, eller rettere sagt Gullkosten, og ønsket dem lykke til.

Skinnende bydel?

– Ryddestafetten er en holdningskampanje. Det er ikke helt klart hvem som har ansvaret for å rydde hvor. Her på Holmlia har man satt i gang en vedvarende prosess, der man rydder og tar ansvar i området. Det er en symbolsk markering hvor vi hele veien sørger for å ha det rent og pent, fortalte BUlederen.

Han setter pris på Søndre Nordstrand på grunn av flott natur og fine boområder og at det er et mangfold i bydelen.

– Det skulle bare mangle at ikke vi ble den beste bydelen. Flere søppelkasser går an å få, sa Butt på oppfordring fra Øistein Flaten i Stiftelsen Holmlia nærmiljø.

Ifølge Heidi Helgesen er målet med ryddestafetten at det skal skinne rundt i bydelen, og at alle som bor der og alle som kommer på besøk, skal si at i Bydel Søndre Nordstrand, der er folk flinke til å holde det rent og ryddig.

– Det gjør ikke noe om vi blir gode rollemodeller for andre. Tenk om det om en tid står i avisa: Bydel Søndre Nordstrand – rent og ryddig, ingen bedre!

Ikke rot!

Helgesen har gjort oppmerksom på at det er mange gode tiltak som avholdes for å holde bydelen ren og pen.

– Det er likevel slik at når vi har ryddet områdene, tar det dessverre ikke lang tid før det er rusk og rask rundt oss igjen. Skal ryddestafetten lykkes og gi varige synlige resultater er vi helt avhengige av å få alle bydelens beboere med oss. Hvis ingen roter – da trenger du ikke å rydde!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere