*Nettavisen* Nyheter.

Mamma Mia, så spennende!

Musiker og artist, Heine Totland, bor på Ekeberg og skal ha en av de store rollene i den verdenskjente musikalen. Han er glad for at det nå er legitimt for ham å synge ABBA-låter.

Tirsdag ble ensemblet til den norske versjonen av Mamma Mia! presentert for norsk presse. Tre av aktørene er fra Bydel Nordstrand, en av dem er Heine Totland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Allister Svein Kindingstad og Anders Dahlen har vokst opp i samme nabolag på Nordstrand, men har ikke truffet hverandre før det ble røpet at begge har fått roller i Mamma Mia!

Klikk på bildet for å forstørre.

Heine Totland slipper å være omreisende musiker i 2009 og kan kose seg mer med familien hjemme på Ekeberg.

SENTRUM/NORDSTRAND: Dette er kjempespennende! Men jeg vet ikke helt hva jeg har begitt meg ut på, smiler Anders Dahlen (25) fra Nordseter.

Han innrømmer at han har sommerfugler i magen når han tenker på den forestående oppgaven.

Jeg var tilfeldigvis på audition og så ble jeg plukket ut til en rolle! Det er utrolig skremmende, men veldig gøy, ler han.

Lidenskap for musikk

Nordstrandgutten er denne måneden ferdig med utdannelsen sin ved Bårdar Akademiet og dette er hans første store produksjon. At han var plukket ut til rollen som Pepper fikk han vite i mai. Det er cirka åtte måneder til premièren og Anders skal bruke tiden godt til å forberede seg.

- Jeg skal danse og holde meg litt varm. Foreløpig har jeg ikke gjort noen andre planer for det neste halve året, forteller han, og ser fram imot at prøvene starter i januar.

Hvordan endte du opp innen musikalsjangeren?

Jeg kommer fra en familie som har lidenskap for musikk og teater, forklarer han og legger til at han elsker å bo på Nordstrand, hvor han er født og oppvokst.

Bred appell

Allister Svein Kindingstad (36) er også fra Nordstrand. Faktisk har de to artistene vokst opp bare noen hus bortenfor hverandre, men først da Nordstrands Blad samler dem til fotografering oppdager de at de er fra samme sted.

Allister har cover for rollefigurene Sam og Bill, i tillegg til at han er med i ensemblet.

Det begynner å demre sakte, men sikkert for meg at jeg skal være med på denne oppsetningen. Dette er stort! Mamma Mia! har en bred appell, derfor er det ekstra morsomt, sier han.

Spent på dansen

Å synge i store oppsetninger er ingen fremmed ting for denne karen. Han har drevet med sang i alle år og er blant annet utdannet ved Complete Vocal Institut i København. I løpet av karrieren har han hatt en rekke konsert- og solistoppdrag og han er ekstrakorist i koret til Den Norske Operaen.

Kommende høst skal jeg synge i Don Carlo av Verdi, men jeg skal nok jobbe litt med dansen også, for den er jeg litt spent på. Det er jo sangen som er min hjemmebane, men jeg er glad i å danse. Jeg har danset både salsa, tango og swing, så dette blir nok bare morsomt, smiler han.

Annerledes liv

Mamma Mia! Er en musikal skrevet på bakgrunn av ABBAs musikk. Historien utspiller seg på en liten gresk øy. Donna, en førtiårig alenemor skal snart gifte bort sin datter Sophie. Datteren vet ikke hvem faren hennes er og leser morens dagbok i smug, der hun finner tre potensielle fedre og inviterer dem til bryllupet.

Musikeren og artisten Heine Totland fra Ekeberg skal spille en av de mulige fedrene, Harry, i musikalen.

Dette er spennende! For meg som er omreisende musiker vil det bli et helt annerledes liv, for nå skal jeg har fri på dagtid og være hjemme på Ekeberg hver dag, smiler han fornøyd.

Legitimt

Å få være en del av den verdenskjente musikalen synes han er kjempeflott.

Dette er en fantastisk musikk og som musiker beundrer jeg håndverket. Det fine for meg er at jeg nå får en legitim grunn til å synge ABBA, ler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.