RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SUKSESS: Da disse mammaene tok over styringen i Siv Gymnastikkforening økte medlemsmassen med 60%.Fra venstre bak: Kari Anne Sveen, Ingvild Reitan, Helene Støvertsen, fra venstre nederst: Christel Stub, Sissel H. Kongsrud. Catarina Anderson var ikke tilstede da bildet ble tatt. FOTO: Privat
SUKSESS: Da disse mammaene tok over styringen i Siv Gymnastikkforening økte medlemsmassen med 60%.Fra venstre bak: Kari Anne Sveen, Ingvild Reitan, Helene Støvertsen, fra venstre nederst: Christel Stub, Sissel H. Kongsrud. Catarina Anderson var ikke tilstede da bildet ble tatt. FOTO: Privat

Mammaer med trøkk!

Mammaene overtok idrettsklubben og økte medlemsmassen med 60 prosent.

NORDRE AKER: Siv Gymnastikkforening ble startet i 1981 og har siden gitt tilbud om turn og gymnastikk til barn og unge i alderen 5-14 år i bydel Nordre.


– For tre år siden var klubben i ferd med å bli lagt ned og noen mammaer med barn med i klubben, ble rekruttert til å sitte i styret. Siden da har vi jobbet mye for å sette det administrative i system og organisere klubben på en bedre måte. Ikke minst har vi jobbet hardt for å få tak i best mulig treningsfasiliteter. I året 2011 til 2012 økte medlemsmassen med hele 60 prosent. I dag er det nesten 400 barn og unge medlemmer i klubben, forteller Christel Stub på vegne av styret i Siv gymnastikkforening.


Hun forteller også at foreningen mottok utmerkelse fra kretstinget til Gymnastikk- og turnkretsen, for den store medlemsøkningen den siste tiden.

Ventelister

- Målet er å ha et breddeidrettstilbud som barn og unge i bydelen kan ha glede av. Turnaktivitet fokuserer mye på grunnleggende motorikk og gir barna et godt grunnlag uansett hva de ønsker å drive med av aktivitet senere i livet, sier Stub.


Siv Gymnastikkforening har aktivitet på Idrettshøgskolen, Korsvoll skole og Kjelsås idrettshall. Mange trenere rekrutteres fra Idrettshøgskolen.


Og turn er populært. Stub forteller at det per i dag er det barn og unge som ikke får plass, på grunn av stor pågang til partiene. Hun kan også fortelle at da klubben høsten 2012 fikk tildelt tid i den nye Kjelsås idrettshall, ble disse partiene fylt opp med en gang. Her er det 100 barn som trener hver mandag i de to timene foreningen har til disposisjon.

Turntriks og sterke som Pippi

Og det bobler av små turntalenter mandagskvelden i Kjelsåshallen. Anne, Tessa, Kine, Norma, Maria, Malene, Nora og Agnes, alle fra 2. klasse på Grefsen barneskole, er i hvert fall strålende fornøyd med turnaktiviteten. Jentene synes det er kult å «lære nye turntriks som kanskje flikk flakk», bli «sterk som Pippi», og så er det «veldig gøy»!


– Og veldig fint å kunne slå broren min på trampolinen, med nye turntriks, ifølge Malene.
 

Men suksess til tross, ledelsen i Siv gymnastikkforening hviler ikke på laubærne.

Klubbutvikling videre

– Denne våren har vi satt i gang en klubbutviklingsprosess for å finne ut hvordan vi ønsker å utvikle Siv Gymnastikkforening i årene fremover. I denne prosessen er alle i foreningen invitert til å delta. Målet er å fortsette å utvikle foreningen for å gi et bredt turntilbud til barn og unge i bydelen, forteller Stub.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere