RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mammutsalgsfesten er i gang


BOKRUSH: Bokansvarlig Marit Grue hos ARK Egertorget klar for bokbransjens årlige salgsfest, mammutsalget.
BOKRUSH: Bokansvarlig Marit Grue hos ARK Egertorget klar for bokbransjens årlige salgsfest, mammutsalget. Foto: Foto: Cathrine Brynildsen
– Det er gøy at de smaleste titlene får litt ekstra oppmerksomhet, sier bokansvarlig Marit Grue hos ARK Egertorget. Mammutsalget er i gang hos bokhandlerne!

SENTRUM: Er du en av dem som aldri kjøper bøker fordi det er for dyrt? Eller som har forelsket deg i en bestemt genre og aldri leser noe annerledes? Denne og neste uke gjør byens bokhandlere det enklere å endre på begge deler.Rundt bokansvarlig Marit Grue står bokstabler i alle høyder, med innhold som spenner fra baking til barnevers.

Mandag startet bokbransjens årlige mammutsalg, der bokpriser ned mot en fjerdedel lokker lesere i alle aldre til å forsvinne inn i andre steder og tider, eller få ny inspirasjon i alle varianter.

Gammelt blir nytt

Fra en oppsats nærmest inngangen smiler Ingrid Espelids ansikt mot inspirasjonssultne bokormer. Matgudinnens rutete kokebok har vært en moderne bibel i årtier, og ser ikke ut til å falle fra boktoppen med det første.

Koke- og hobbybøker er klare salgsvinnere.

– Det er vanligere med nedsatt pris på andre genre, så den korte tilbudsperioden blir ekstra fruktbar for slike praktiske bøker, forteller Grue.

Barneklassikere er det mange av, og titler som «Lille Larven Aldrimett» og «Så rart (samlede barnevers)» går som varmt hvetebrød mange tiår etter at de gikk i trykken for første gang.

Bransjefest

Mammutsalget er bokbransjens årlige salgsfest, der forlag og bokhandlere går sammen om å tilby bøker til sterkt nedsatte priser. Det skaper blest om bokbransjen og litteratur generelt, og gir publikum en unik sjanse til å tråkke opp nye litterære stier for en billig penge.

– Mange benytter seg av mammutsalget for å skaffe seg de store, gamle klassikerne. Der ser vi økning hvert år.

Både Pippi og Moby Dick har altså mye å se frem til de neste dagene.

Smale overraskelser

Travelt blir det også for bokselgerne på Egertorget, liksom over alt ellers i landet.

Tilbudene trekker til seg folk i lunsj- og kaffepauser, og ofte er det helt spesielle bøker som blir magneter.

– I fjor var den store salgsvinneren en bok om fugler. I år er det en om villmarksliv vi forventer mye av, forteller Grue.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere